Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Στα Κορυφαία 151–175 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διεθνώς, αφού κατατάσσεται μεταξύ των 151–175 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών.

Κατ’ αναλογία, η κατάταξη τοποθετεί, για άλλη μια φορά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως το 1ο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα, και 35ο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται ότι οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κατάταξης, η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του THE Subject Ranking που κατατάσσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ως κορυφαία στην Κύπρο, την Ελλάδα και την περιοχή. Πιστεύω, ωστόσο, ότι η ουσία της ακαδημαϊκής μας κοινότητας δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε καμία κατάταξη. Αυτό που μας διακρίνει είναι το πάθος του για αριστεία σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής ζωής. Η Σχολή μας προωθεί τους φοιτητές να σκέφτονται κριτικά και να ακολουθούν τα δικά τους μονοπάτια. Υποστηρίζουμε σθεναρά τη διεπιστημονικότητα, ιδίως μεταξύ επιχειρήσεων και πληροφορικής. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παράγει καινοτόμες ιδέες μέσω έντονης, στοχευμένης έρευνας και διαλόγου με τους επαγγελματίες. Η δέσμευσή μας στην βασική αποστολή της έρευνας, της διδασκαλίας και της διασύνδεσης με την αγορά έχει αναδείξει ως εξέχουσα τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και είμαι πεπεισμένη ότι η στοχοπροσήλωσή μας θα την ανυψώσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη είναι η τελευταία μίας σειράς από διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον οργανισμό Times Higher Education, με κύρια την κατάταξή του ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη World University Rankings 2023. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε:

  • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
  • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022)
  • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).

Δείτε εδώ όλα τα προπτυχιακά και εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο τομέα Οικονομία-Διοίκηση.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο