Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: Προγραμματισμός με τη γλώσσα Python

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν δίμηνο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο "Προγραμματισμός με τη γλώσσα Python".

Αντικείμενο & Σκοπός Προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος «Προγραμματισμός με τη γλώσσα Python» είναι η επιμόρφωση φοιτητών/φοιτητριών και επαγγελματιών στην γλώσσα προγραμματισμού Python. Οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν προχωρημένα θέματα του προγραμματισμού, ενώ με το πέρας του προγράμματος θα είναι σε θέση να αναπτύξουν δικά τους προγράμματα. Θα δούμε διάφορες δομές δεδομένων, έλεγχο ροή προγραμμάτων, συναρτήσεις και πως δουλεύουμε με αρχεία και εξαιρέσεις καθώς και με κλάσεις και αντικείμενα. Οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν βιβλιοθήκες της Python (Pandas, NumPy, Matplotlib), θα μάθουν να κάνουν Προεπεξεργασία Δεδομένων (Data Munging), Οπτικοποίηση Δεδομένων (Data Visualization) και Περιγραφικές Αναλύσεις (Descriptive Analytics). Όλα αυτά μέσα από πρακτική εφαρμογή και ένα τελικό project σε γλώσσα Python.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να πιστοποιηθεί ως προγραμματιστής της γλώσσας Python. Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης και σε επαγγελματίες που θέλουν να βελτιώσουν τις αντίστοιχες γνώσεις τους, κατόχους πτυχίου ή τελειόφοιτους που θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα ως προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς που θέλουν να παρακολουθήσουν ένα state-of-the-art πρόγραμμα για μοριοδότηση σε ΙΕΚ, ΣΔΕ κ.λπ.

Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση:

 1. Να χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Python.
 2. Nα είναι εξοικειωμένοι με έννοιες και τον τρόπο λειτουργείας της Python.
 3. Να κατανοούν τους τύπους δεδομένων (αριθμητικούς και αλφαριθμητικούς), την έννοια των μεταβλητών, να χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκες, κ.α.
 4. Να προγραμματίζουν και να κατανοούν βασικά προγράμματα σε γλώσσα Python.
 5. Nα είναι εξοικειωμένοι με έννοιες και τον τρόπο λειτουργείας της Python σε προχωρημένα θέματα.
 6. Να κατανοούν τις Δομές Δεδομένων (Λίστες, πλειάδες και λεξικά).
 7. Να προγραμματίζουν δηλώσεις if, while και for loops.
 8. Να δουλεύουν με συναρτήσεις.
 9. Να μάθουν να δουλεύουν με αρχεία.
 10. Να δουλευουν με βιβλιοθήκες της Python (Pandas, NumPy, Matplotlib).
 11. Να κάνουν Προεπεξεργασία Δεδομένων (Data Munging), Οπτικοποίηση Δεδομένων (Data Visualization) και Περιγραφικές Αναλύσεις (Descriptive Analytics).
 12. Να δουλεύουν με κλάσεις και αντικείμενα.

Περίοδος Υλοποίησης: Από 26/2/2024 έως 25/04/2024
Διάρκεια: 2 Μήνες
ECVET: 4
Ώρες Επιμόρφωσης: 80 ώρες
Μέθοδος διδασκαλίας: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα, χωρίς την υποχρέωση παρακολούθησης διαλέξεων.
Δίδακτρα: 120 ευρώ (Ισχύουν 2 δόσεις και εκπτώσεις)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε Elearn-Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Για την Εγγραφή σας πατήστε Προγραμματισμός με τη γλώσσα Python.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο