Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ChatGPT) στην Εκπαίδευση

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν δίμηνο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο "Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ChatGPT) στην Εκπαίδευση".

Αντικείμενο & Σκοπός Προγράμματος

Το συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτές με στόχο να μάθουν τις πολλαπλές δυνατότητες με τις οποίες το ChatGPT μπορεί να ενισχύσει την εκπαιδευτική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω στον τρόπο αξιοποίησης του ChatGPT για τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου. Θα ανακαλύψουν τρόπους δημιουργίας εξατομικευμένων εκπαιδευτικών εμπειριών για τους μαθητές και πώς να αυτοματοποιούν τη διαδικασία αξιολόγησης και ανατροφοδότησης. Επιπλέον, το μάθημα θα εξετάσει ζητήματα ηθικής και νομικής φύσης που σχετίζονται με τη χρήση του ChatGPT στην εκπαίδευση.

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το ChatGPT στο πεδίο της εκπαίδευσης και να ενισχύσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους και την πρόσβασή τους σε πληροφορίες. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το πώς τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να μεταμορφώσουν τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, προσφέροντας μια βελτιωμένη εκπαιδευτική εμπειρία για εκπαιδευτές και μαθητές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και να πιστοποιηθούν ως ειδικοί σε Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση με το ChatGPT. Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να παρακολουθήσουν ένα state-of-the-art πρόγραμμα για μοριοδότηση.

Μοριοδότηση:

Η επιτυχής παρακολούθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος εξασφαλίζει:

 • Δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.
 • Δύο (2) μόρια σε υποψήφιους για διορισμό ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με το σύστημα του ΑΣΕΠ, Κεφάλαιο Ε’ του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13, Α’, 29.01.2019)
 • Δέκα (10) μόρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών των κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) σύμφωνα με την υπ’αριθμ Υπουργική Απόφαση 48190/E1 (ΦΕΚ 1088, Β’, 2.04.2019).
 • Ένα (1) μόριο ανά σεμινάριο, και έως δύο (2) μόρια κατ’ ανώτατο όριο, στην επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προϊσταμένων των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, Συμβούλων Εκπαίδευσης, και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων και Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων σύμφωνα με τον Ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136, Α’, 3.08.2021).

Μαθησιακοί Στόχοι Προγράμματος

Οι μαθησιακοί στόχοι του προγράμματος “Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ChatGPT) στην Εκπαίδευση” επιδιώκουν την επίτευξη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποτελεσμάτων για τους συμμετέχοντες. Οι επιμορφούμενοι θα είναι σε θέση:

Τεχνητή Νοημοσύνη και ChatGPT:

 • Να κατανοήσουν την έννοια της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον ρόλο της στην κοινωνία.
 • Να γνωρίζουν την ιστορική εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.
 • Να γνωρίσουν το μοντέλο ChatGPT και να κατανοήσουν τις δυνατότητές του.

Λειτουργία και Εφαρμογές του ChatGPT:

 • Να ανάλυουν τους τρόπους λειτουργίας του ChatGPT.
 • Να εξηγήσουν τη βασική λειτουργία του μοντέλου ChatGPT.
 • Να γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές πίσω από τη λειτουργία του μοντέλου.

Εξατομικευμένη Μάθηση με το ChatGPT:

 • Να γνωρίζουν πώς μπορούν να προσαρμόσουν το ChatGPT για εξατομικευμένη μάθηση.
 • Να δημιουργήσουν παραδείγματα χρήσης για εξατομικευμένες μαθησιακές εμπειρίες.

Προκλήσεις και Ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση:

 • Να αναγνωρίζουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση.
 • Να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη βελτίωση της εκπαίδευσης.
 • Να αναγνωρίζουν την κακή χρήση του ChatGPT στην εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το «ChatGPT plagiarism» ενισχύοντας την ικανότητά τους να διαχειρίζονται αυτά τα ζητήματα.

Μελλοντικές Εξελίξεις και Καινοτομία:

 • Να γνωρίζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και να αναλύουν τον αντίκτυπό τους στην εκπαίδευση.
 • Να εξερευνήσουν προοπτικές για την καινοτομία στη διαδικασία της μάθησης.

Εφαρμογές στον Πραγματικό Κόσμο:

 • Να γνωρίζουν πραγματικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση.
 • Να συζητήσουν την επίδραση των τεχνολογιών στο μέλλον της μάθησης και της διδασκαλίας.

Περίοδος Υλοποίησης: Από 26/2/2024 έως 25/09/2024
Διάρκεια: 7 Μήνες
ECVET: 12    
Ώρες Επιμόρφωσης: 300 ώρες
Μέθοδος διδασκαλίας: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα, χωρίς την υποχρέωση παρακολούθησης διαλέξεων.
Δίδακτρα: 450 ευρώ (Ισχύουν 3 δόσεις και εκπτώσεις)

Με την εγγραφή σας  μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν και το πρόγραμμα Τεχνολογία Blockchain.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε Elearn-Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Για την Εγγραφή σας πατήστε Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ChatGPT) στην Εκπαίδευση

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο