Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αγγλόφωνο εντατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα "MA in Southeast European Studies: Politics, History, Economics" από το ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώσει και λειτουργήσει το αγγλόφωνο εντατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα MA in Southeast European Studies: Politics, History, Economics (Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Πολιτική, Ιστορία, Οικονομικά). 

Κατά τη διάρκεια της εικοσπενταετούς ιστορίας του, έχει δεχθεί περισσότερους από 570 φοιτητές από 43 διαφορετικές χώρες και έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης αριστούχων φοιτητών από όλον τον κόσμο. Μεγάλος αριθμός αποφοίτων του προγράμματος έχει ήδη απορροφηθεί σε υψηλές κυβερνητικές θέσεις των χωρών τους, σε γραφεία διεθνών οργανισμών, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.

Φοίτηση στο ΠΜΣ

Για την απόκτηση ΔΜΣ απαιτούνται συνολικά εβδομήντα πέντε (75) πιστωτικές μονάδες (ECTS).
Τα μαθήματα που προσφέρονται κατά τις εντατικές μονοετείς σπουδές του προγράμματος είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν μια βαθιά, εστιασμένη και διεπιστημονική γνώση των ιστορικών, πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Διδάσκονται, εξ ολοκλήρου στα αγγλικά και οδηγούν στην εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, επίσης στην αγγλική γλώσσα.
Επιπλέον, κάθε χρόνο υπάρχει πλούσια σειρά διαλέξεων με εξωτερικούς ομιλητές, από τον ακαδημαϊκό, διπλωματικό και επιχειρηματικό χώρο.

Τέλη φοίτησης

Για την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης ύψους 3.600€, τα οποία καταβάλλονται σε τρεις (3) δόσεις. 
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα προσφέρει επίσης υποτροφίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Υποβολή αιτήσεων:

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ, κα.Έβελιν Καρακατσάνη:
Τηλ: +30 210 368 8965
Email: postgrad_SEE@pspa.uoa.gr
Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους 6 (Δεύτερος όροφος, γραφείο 7), 106 78 Αθήνα

Λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://see.pspa.uoa.gr/.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο