Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν μάθημα "Podcast: Φτιάξτο σε 9 βήματα" για εκπαιδευτικούς από το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση, δίνει σε όσους ενδιαφέρονται την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στο μάθημα ασύγχρονης εκπαίδευσης "Podcast: Φτιάξτο σε 9 βήματα" θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Και εγένετο...podcast», ανακαλύπτοντας τρόπους ενσωμάτωσής τους στη σχολική τάξη. Θα μάθετε πώς μπορείτε να γίνεται εσείς οι δημιουργοί ενός podcast σε 9 μόλις βήματα, το οποίο θα έχετε κατόπιν τη δυνατότητα να μοιραστείτε με τους μαθητές σας στην τάξη, βοηθώντας τους, με έναν βιωματικό τρόπο, να αλληλεπιδράσουν με το εκπαιδευτικό υλικό και να ανακαλύψουν έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην παραγωγή ενός podcast από την αρχή, δηλαδή την εύρεση της θεματικής του, έως και την προώθησή του στα διάφορα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. Εκτός των βημάτων δημιουργίας ενός podcast, παρουσιάζεται και ένα τεχνικό μέρος, που περιλαμβάνει τη χρήση του προγράμματος επεξεργασίας ήχου Audacity.

Συντελεστής:
Αναστάσιος Νικολόπουλος, Φυσικός, Podcaster, Science Communicator

Υποστηρικτικό υλικό:
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Αναλυτικός οδηγός για το πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου Audacity

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο