Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διάκριση για το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε με τετραμελή ομάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών SEEMOUS, που έγινε στη Struga της Βόρειας Μακεδονίας από 7 ως 12 Μαρτίου 2023. 

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 και αποκτά σιγά σιγά όλο και μεγαλύτερο κύρος στους μαθηματικούς κύκλους. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των εξής μαθημάτων:

  • Απειροστικός Λογισμός
  • Γραμμική Άλγεβρα
  • Βασική Άλγεβρα
  • Πραγματική Ανάλυση
  • Συνδυαστική
  • Θεωρία Αριθμών.

Το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ έλαβε τις παρακάτω διακρίσεις:

  1. Γιαννακάρας Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο
  2. Εμμανουήλ Δημήτριος, αργυρό μετάλλιο
  3. Χαραλάμπους Ιωάννης, αργυρό μετάλλιο
  4. Παπανικολάου Νικόλαος, συμμετοχή

Συνοδός της ομάδας ήταν ο βραβευμένος στο παρελθόν μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών Νίκος Γκούμας.

Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής της ομάδας καλύφθηκαν από το ΕΚΠΑ και χορηγία της εταιρείας EY. 

Το Tμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ έχει παράδοση σε επιτυχίες σε φοιτητικούς διαγωνισμούς από την αρχή του θεσμού, ενώ από το 2010 και μετά είχε συνεχή παρουσία με χρυσά μετάλλια και πρώτες θέσεις. Το Τμήμα προσελκύει κάθε χρόνο έναν σημαντικό αριθμό από  φοιτητές οι οποίοι έχουν πάθος, αγάπη και ικανότητες για Μαθηματική έρευνα. Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν τις σπουδές τους, με πλήρη υποτροφία, στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο