Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα για όλους/ες από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ

Μία σειρά Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων υψηλής ποιότητας από εξειδικευμένους επιστήμονες και καθηγητές μεγάλων και διακεκριμένων ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα είναι πλέον διαθέσιμα από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ στο ευρύ κοινό.

Η Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε.) του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα φιλοξενίας ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων τύπου MOOCs (Massive Open Online Courses). Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από επιστήμονες και καθηγητές της Ιατρικής αλλά και συναφών επιστημών, όπως Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Ε.Μ.ΒΙ.Ε.Ε

Νέο μάθημα στο πλαίσιο των Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ

Στο νέο μάθημα με τίτλο «Εισαγωγή στην έννοια της Ποιότητας στη Φροντίδα Υγείας» παρουσιάζονται οι βασικές διαστάσεις της Ποιότητας στη Φροντίδα Υγείας, περιγράφεται η έννοια της κουλτούρας ποιότητας και της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης στην παρεχόμενη φροντίδα υγείας και αναλύεται η ανάγκη δημιουργίας και εφαρμογής παρεμβάσεων για τη βελτίωσή της στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Η έναρξη του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Διδάσκουσα: Ζωή Τσίμτσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής, Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ

Παλαιότερα μαθήματα τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και τώρα είναι τα εξής:

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για θέματα δημόσιας υγείας όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα όλων των ιδρυμάτων της χώρας. Με την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης.

Η πλατφόρμα όπου φιλοξενούνται τα μαθήματα είναι εύκολη και ιδιαίτερα φιλική στη χρήση. Η πλατφόρμα φιλοξενίας είναι η openEDX, είναι ελεύθερου λογισμικού και αναπτύσσεται σε συνεργασία με κορυφαία ιδρύματα, όπως το M.I.T. και το Harvard. Είναι απαραίτητη η εγγραφή σε αυτή, η οποία γίνεται άμεσα και δωρεάν, όπως και η προεγγραφή στα μαθήματα κατά την ανακοίνωση διάθεσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο