Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Βιο-Ιατρικές και Μοριακές Επιστήμες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 αγγλόφωνο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Biomedical and Molecular Sciences - Diagnosis and Treatment of human diseases».

Το γνωστικό αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ. «Biomedical and Molecular Sciences - Diagnosis and Treatment of Human Diseases» είναι η μεταπτυχιακή διδασκαλία, η έρευνα και η κατάρτιση και εξειδίκευση νέου επιστημονικού δυναμικού στις Βιο-Ιατρικές και Μοριακές Επιστήμες και τις εφαρμογές τους στη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών με την απόκτηση γνώσεων και ικανοτήτων σε θέματα βασικής και εφαρμοσμένης εργαστηριακής και κλινικής έρευνας. Επίσης, στόχος του Δ.Π.Μ.Σ. είναι να δώσει στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη εικόνα των εφαρμογών Βιοιατρικών και των μοριακών επιστημών και διασύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισής τους με την αγορά εργασίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει τρεις κύκλους μαθημάτων και εκπαίδευσης με ομοιογενή και ισοβαρή κατανομή του εκπαιδευτικού περιεχομένου τους:
α) Κύκλο θεωρητικών μαθημάτων και σεμιναρίων.
β) Κύκλο πρακτικής εκπαίδευσης και εξάσκησης.
γ) Εκπαίδευση στην ερευνητική σκέψη και πρακτική στον τομέα της ανάπτυξης και εφαρμογής μοριακών τεχνικών.
Τέλος, υψίστης σημασίας είναι η απόκτηση κριτικών και ερευνητικών δεξιοτήτων, με απώτερο στόχο την ικανότητα επιτυχούς εκπόνησης μιας υψηλού επιπέδου διπλωματικής εργασίας.

Γλώσσα διεξαγωγής του Προγράμματος
Η γλώσσα της διδασκαλίας και η γλώσσα εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας είναι η αγγλική.

Χρονική διάρκεια φοίτησης
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα

Τέλη φοίτησης
Για το σύνολο του προγράμματος τα τέλη φοίτησης ανέρχονται σε 6.000 ευρώ.

Μέθοδος διδασκαλίας
Τα μαθήματα θα διεξάγονται σε εντατικές ενότητες στην πλειοψηφία τους εκτός καθημερινών και μέσω διαδικτύου (ZOOM) ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος από εργαζόμενους και διαμένοντες σε άλλες πόλεις ή χώρες, εναλλάξ μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης.

Αίτηση συμμετοχής 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Αυγούστου 2023.
Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Περισσότερες Πληροφορίες
Ιστοσελίδα Προγράμματος: https://msc-biomed.edu.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο