Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ξεκινά το διεθνές πρόγραμμα “Restart Your Future” για την εκπαίδευση και εργασιακή ένταξη νέων

Ξεκινά το διεθνές πρόγραμμα “Restart Your Future” από το Envolve Entrepreneurship και την SAP Hellas  για την εκπαίδευση και εργασιακή ένταξη νέων προσφύγων και μεταναστών.

Το 4μηνο πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματικές και ψηφιακές δεξιότητες, καθοδήγηση και ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ηλικίας 18-30 ετών

Σκοπός του προγράμματος, που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Community Foundation Ireland, είναι να βοηθήσει νέους ανθρώπους να αποκτήσουν σημαντικές διαπροσωπικές και κοινωνικές (soft skills) αλλά και ψηφιακές δεξιότητες και ταυτόχρονα να προσφέρει καθοδήγηση και ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα στοχεύει να αμβλύνει το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των αναγκών των εργοδοτών για τεχνολογικά καταρτισμένους εργαζόμενους και των γνώσεων και ικανοτήτων νέων που επηρεάζονται από παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Το “Restart your Future” πραγματοποιείται διαδικτυακά στην Αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει μαθήματα, εργαστήρια, συνεδρίες ενδυνάμωσης και ευκαιρίες καθοδήγησης από εργαζομένους της SAP Hellas, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην κατάρτιση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, τις διαδικασίες πρόσληψης και τα απαιτούμενα νομικά έγγραφα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα “Restart Your Future” στο σύνδεσμο https://bit.ly/restart_your_future και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://bit.ly/ryfregister. Η συμμετοχή είναι περιορισμένη και οι συμμετέχοντες θα επιλέγονται κατά σειρά προτεραιότητας βάσει της υποβολής των αιτήσεων.

 «Η εκπαίδευση, η επανεκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων είναι το «κλειδί» για να ανοίξουμε την πόρτα της αλλαγής. Μαζί, δημιουργούν μια αλυσιδωτή αντίδραση στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση πολλών κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων πέραν της οικονομικής ανάπτυξης» δήλωσε η Ρόζι Τσέλα, Business Manager CSR & University Alliances Country Lead Education στη SAP Hellas.

«Στη συνεχώς εξελισσόμενη ψηφιακή εποχή που ζούμε, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παρέχουμε υποστήριξη και τα απαραίτητα μέσα σε όσους και όσες αναζητούν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Εφοδιάζοντάς τους με εργαλεία και γνώσεις, μπορούμε να τους βοηθήσουμε, ώστε όχι μόνο να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, αλλά και να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο που πλέον αποκαλούν σπίτι τους. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με σημαντικούς εταίρους, όπως η SAP Hellas, οι οποίοι θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και είναι ανοιχτοί στο να μεταφέρουν τους πόρους και την τεχνολογία τους σε μια πρωτοβουλία με ουσιαστικό αντίκτυπο», δήλωσε ο Αλέξανδρος Νούσιας, Executive Director του Envolve Entrepreneurship.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο