Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοικτών Δεδομένων «Βankofgreece Datathon 2023»

Ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Εφαρμογών Ανοικτών Δεδομένων Bankofgreece Datathon 2023 είναι μία πρωτοβουλία ανοικτής καινοτομίας της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία και με την υποστήριξη της ΕΕΛΛΑΚ με στόχο να θέσει σε κίνηση ένα οικοσύστημα συνεργατικής δημιουργίας από τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνία των πολιτών για το σχεδιασμό πρωτότυπων εφαρμογών που προωθούν τη χρήση των ανοικτών δεδομένων που παρέχει η ΤτΕ σε συνδυασμό με άλλες διαθέσιμες πηγές απ’ όπου και αν προέρχονται. 

Οι καινοτόμες εφαρμογές θα πρέπει να επιδεικνύουν κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο (social, economic and political impact). To Bankofgreece Datathon 2023, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης το διήμερο 22-23 Απριλίου στο Innovathens. 

Ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Εφαρμογών Ανοικτών Δεδομένων «Bankofgreece Datathon 2023» , θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω διαδικτυακής συμμετοχής. Η τελετή βράβευσης εφαρμογών θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία στο InnovAthens αλλά και με δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης.

Kάθε ενδιαφερόμενο άτομο ή ομάδα ατόμων, εταιρεία, ή και φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει στο διαγωνισμό, είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει στον διαγωνισμό, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας πρωτότυπες εφαρμογές που δίνουν καινοτόμες λύσεις στους θεματικούς τομείς του διαγωνισμού.

Υποβολή αιτήσεων

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης έως και τις 20 Απριλίου 2023. Έχει προβλεφθεί ένα ενδιάμεσο – αλλά μη υποχρεωτικό στάδιο – υποβολής προτάσεων και σχολιασμού τους από τα μέλη της ομάδας του διαγωνισμού. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bog.datathon.gr/dhlosh-summetoxhs/

Βραβεία

Οι ομάδες που θα επιλεγούν για τον τελικό θα λάβουν προσφορά υποστήριξης κατά τη φάση του σχεδιασμού και μετά τον διαγωνισμό. Η συνεργασία με τους φιναλίστ περιλαμβάνει προσκλήσεις σε εκδηλώσεις ανοικτών δεδομένων και διαδικτυακά σεμινάρια όπου οι ομάδες μπορούν να συναντήσουν παρόχους δεδομένων, να λάβουν πρόσθετη δημοσιότητα για τα έργα και το δίκτυό τους.

Πλάνο Βραβείων

  • 1ο βραβείο 3000 ευρώ
  • 2ο βραβείο 2000 ευρώ
  • 3ο βραβείο 1000 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού: https://bog.datathon.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο