Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση: “Το podcast ως εκπαιδευτικό εργαλείο”

Το podcast ως εκπαιδευτικό εργαλείο με αφορμή τη σειρά “Live from Mount Olympus”

Πώς μπορεί ένα podcast να γίνει εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη;

Με αφορμή τη σειρά podcast “Live from Mount Olympus ”, η οποία ήταν υποψήφια στα Webby Awards, τα Όσκαρ του παγκόσμιου ίντερνετ, το Ίδρυμα Ωνάση  φέρνει την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαφή με το ψηφιακό μέσο του podcast ως έναν σύγχρονο τρόπο παρουσίασης μιας θεματολογίας και προτείνει δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησής του μέσα στη σχολική τάξη.

Συνδυάζοντας το ταλέντο του σύγχρονου θεάτρου με τη δύναμη των αρχαιοελληνικών μύθων, το “Live from Mount Olympus” είναι μια ηχητική περιπέτεια για τον μύθο του Περσέα.

Προτείνοντας δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησής του “Live from Mount Olympus” μέσα στη σχολική τάξη, δημιουργήθηκε ένα μοναδικό καινοτόμο εκπαδευτικό πρόγραμμα με τη μορφή webinar με στόχο τη διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα podcast στη διδασκαλία, καθώς και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μέσω της χρήσης τους, σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε δυο φορές μέσα στον χρόνο, με μια σειρά δυο 90 λεπτων διαδικτυακών συναντήσεων, τον Φεβρουάριο (Α’ κύκλος) και τον Μάρτιο (Β’ κύκλος) του 2022.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το βιντεοσκοπημένο υλικό χωρισμένο σε θεματικές ενότητες: 
https://classroom.onassis.org/course/index.php?categoryid=11

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο