Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το UCLA ανακοινώνει την ίδρυση μίας νέας επιχορηγούμενης Πανεπιστημιακής έδρας στη νεοελληνική γλώσσα

Το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο UCLA ανακοίνωσε την ίδρυση μίας νέας μόνιμης Πανεπιστημιακής έδρας στη νεοελληνική γλώσσα.

Η έδρα Stavros Niarchos Foundation (SNF) & Ioannis P. and Eirini Caloyeras Lectureship in Modern Greek θα δώσει στους φοιτητές του UCLA, οι οποίοι επιλέγουν ως υποειδίκευση τα Νέα Ελληνικά και τον Πολιτισμό, την ευκαιρία να εντρυφήσουν στον πλούσιο κόσμο των νεοελληνικών γραμμάτων και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά.

«Συγχαρητήρια στο Κέντρο για την ίδρυση της νέας Πανεπιστημιακής έδρας. Πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη που θα ωφελήσει τους μελλοντικούς φοιτητές», δήλωσε η Διευθύντρια Προγραμμάτων του ΙΣΝ, Casey Russo. «Η εξοικείωση με τη νεοελληνική γλώσσα θα δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στον ελληνικό πολιτισμό ―δηλαδή με μία ζωντανή διεθνή κοινότητα ιδεών και ανταλλαγών. Από την αρχή, η κοινότητα και η υποστήριξη από συνεργάτες, όπως η οικογένεια Caloyeras ήταν το κλειδί για την επιτυχία του Κέντρου, και το ΙΣΝ είναι υπερήφανο που αποτελεί μέρος αυτής της συνεργατικής επέκτασης των παρεχόμενων ευκαιριών εκπαίδευσης».

Το Κέντρο Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο UCLA ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το 2020, με σκοπό να αποτελέσει κόμβο διδασκαλίας και έρευνας στους τομείς της ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης, των κλασικών σπουδών, των ψηφιακών ανθρωπιστικών επιστημών, της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της φιλοσοφίας. Η έννοια της συνεργασίας αποτελεί δομικό μέρος της ταυτότητας του Κέντρου ―μία ιδρυτική δωρεά $5 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ πυροδότησε περαιτέρω δωρεές ύψους $4 εκατομμυρίων, κυρίως από μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Στο παρελθόν, η οικογένεια Caloyeras είχε υποστηρίξει κεφάλαιο επιχορήγησης για τις Τέχνες στο Κέντρο, και η νέα Πανεπιστημιακή έδρα αντικατοπτρίζει μία νέα δωρεά του ΙΣΝ.

Στο πλαίσιο του έργου του ΙΣΝ για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, το Ίδρυμα έχει υποστηρίξει πλήθος δράσεων για να ενισχύσει τις ευκαιρίες εκμάθησης της νεοελληνικής γλώσσας, και κυρίως μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας εκμάθησης ελληνικών Staellinika.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο