Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα Κορυφαία 180 «Νέα» Πανεπιστήμια Παγκοσμίως

Σημαντική Άνοδος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην ετήσια κατάταξη Times Higher Education Young University Rankings 2022, με το Πανεπιστήμιο να κατατάσσεται στη θέση 179 των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας.

Τα τελευταία αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) Young University Rankings 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη θέση 179 ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο που έχουν 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας. Η άνοδος αυτή είναι ενδεικτική της γενικότερης ανόδου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις σημαντικότερες παγκόσμιες πανεπιστημιακές κατατάξεις, με το Πανεπιστήμιο να έχει επίσης καταταχθεί ανάμεσα στα καλύτερα 601-800 πανεπιστήμια του κόσμου από το THE World University Rankings για το 2022. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα καλύτερα 70 «Νέα» Πανεπιστήμια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Η κατάταξη αυτή στηρίζεται τους ίδιους απαιτητικούς δείκτες επιδόσεων με αυτούς της παγκόσμιας κατάταξης του THE World University Rankings (WUR). Οι δείκτες αυτοί αξιολογούν τα πανεπιστήμια σε πέντε βασικούς πυλώνες: διδασκαλία, έρευνα, ετεροαναφορές, χρηματοδότηση από τη βιομηχανία και διεθνοποίηση/διεθνής προσανατολισμός. Αυτή η ενδέκατη διευρυμένη έκδοση της κατάταξης περιλαμβάνει πανεπιστήμια από 74 περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας, της Ωκεανίας, της Βόρειας Αμερικής, της Λατινική Αμερικής και της Αφρικής.

Σημειώνεται ότι, τα πανεπιστήμια που ταξινομούνται ως «Νέα» από τον THE χαρακτηρίζονται από την ευελιξία και την ικανότητά τους να καινοτομούν, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη δυναμική ανάπτυξης σε σύγκριση με πολλά «αρχαιότερα» πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που κατατάσσονται από το THE World University Rankings.

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει την ανάπτυξή του διεθνώς. Τα αποτελέσματα της κατάταξης Times Higher Education Young University Rankings 2022 αντικατοπτρίζουν τη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία του Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση, την έρευνα, την διεθνοποίηση και την θετική του επίδραση στην κοινωνία και την οικονομία», επεσήμανε ο Καθηγητής Δημήτρης Δρικάκης, Αντιπρόεδρος Διεθνών Συνεργασιών του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, υπογράμμισε την ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου στη συγκεκριμένη κατάταξη, καθώς και σε άλλες κατατάξεις κατά τα τελευταία χρόνια, άνοδο που επιβεβαιώνει την εστίαση του Πανεπιστημίου στην πλήρη εφαρμογή του Τετραγώνου της Γνώσης (Διδασκαλία και Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία, Συνεισφορά στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό), με τη στρατηγική της διεθνοποίησης να αποτελεί την πυξίδα της επιτυχίας του. Αυτή η σταθερή εστίαση αναγνωρίζεται από τις κατατάξεις THE WUR και THE Young University Rankings, με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να διαπρέπει ιδιαίτερα στον τομέα της Διεθνοποίηση, καθώς κατατάσσεται αντίστοιχα στη 47η θέση παγκοσμίως από την κατάταξη THE WUR και στη 15η θέση παγκοσμίως (3η  θέση στην ΕΕ) από την κατάταξη THE Young University Rankings, στον τομέα αυτό.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ο Πρύτανης Πουγιούτας σημείωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εδραιωθεί ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών και παρέχοντας την ευκαιρία σε υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες από την Κύπρο, την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο, να σπουδάσουν είτε στην πανεπιστημιούπολη είτε διαδικτυακά. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς επίσης και τους φοιτητές, τις φοιτήτριες, τους απόφοιτους και τις απόφοιτές μας, για την νέα αυτή τεράστια αναγνώριση, ως επίσης και για την συνεχή και αλματώδη ανάπτυξη του πανεπιστημίου μας πού συλλογικά έχουμε επιτύχει στη σύντομη δεκαπεντάχρονη πορεία μας».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τις συνεχείς κατατάξεις τους από το Times Higher Education Young University Rankings.

Δείτε εδώ όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο