Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατακτά το πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας “EU TalentOn”

Μια σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επετεύχθη για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικότερα ο κ. Αλέξανδρος Ταταρίδας, Υποψήφιος Διδάκτορας του Εργαστηρίου Γεωργίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε στον πρώτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας “EU TalentOn”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη Leiden της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η διεθνής ομάδα SoilFix, στην οποία συμμετείχε ο κ. Ταταρίδας, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Soil Deal for Europe», ενώ η ερευνητική πρόταση της ίδιας ομάδας, αναδείχτηκε η καλύτερη για όλο τον διαγωνισμό, κερδίζοντας το πρώτο  EU TalentOn. Οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από την κ. Άννα Παναγοπούλου, Διευθύντρια  της Ευρωπαϊκής  Έρευνας και Καινοτομίας στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το EU TalentOn είναι μια νέα εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους ερευνητές να βρουν λύσεις για την επίλυση σημαντικών παγκοσμίων προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων για να βρουν τις καλύτερες επιστημονικές λύσεις σε προβλήματα κοινωνικών προκλήσεων που συνδέονται με τις πέντε αποστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες είναι: η κλιματική αλλαγή, ο καρκίνος, ο ωκεανός, οι πόλεις και το έδαφος.  

Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχαν  συνολικά 104 νέοι ερευνητές ηλικίας μεταξύ 21 και 35 ετών. Ο διαγωνισμός EU TalentOn θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Το 2024 η χώρα που θα φιλοξενήσει το δεύτερο διαγωνισμό, είναι η Πολωνία και συγκεκριμένα η πόλη Katowice, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των επιστημών για εκείνο το έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό EU TalentOn, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα εδώ

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο