Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

SAS Skill Builder for Students: Η νέα παγκόσμια πλατφόρμα της SAS ενισχύει το data literacy των φοιτητών

Η SAS, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης, θέλοντας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για την εξεύρεση ταλέντων στην επιστήμη των δεδομένων, παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα για φοιτητές με στόχο να διδάξει δεξιότητες analytics και να τους προσφέρει πολύτιμες πιστοποιήσεις στο αντικείμενο. Πρόκειται για το SAS® Skill Builder for Students, μια δωρεάν, παγκόσμια και συνεχώς διαθέσιμη, ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο λογισμικό της SAS, σε e-learning περιεχόμενο και πιστοποιήσεις, καθώς και συμβουλές καριέρας και διασύνδεση των φοιτητών με εταιρείες.

Ευημερία σε έναν data-driven κόσμο 

Σε έναν κόσμο γεμάτο παραπληροφόρηση, είναι σημαντικό να μπορούμε να χρησιμοποιούμε, να ερμηνεύουμε και να κατανοούμε αποτελεσματικά τα δεδομένα. Το SAS Skill Builder for Students ενσωματώνει δεδομένα από διάφορους κλάδους για να δημιουργήσει πολύτιμη και σχετική εμπειρία και μέσα από αυτό οι συμμετέχοντες μπορούν να εξασφαλίσουν το Data literacy, μία από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες για τη σύγχρονη κοινωνία και την εργασία. Παράλληλα, το πρόγραμμα δίνει πρόσβαση στο Data Literacy Essentials, ένα σεμινάριο που εισάγει τους συμμετέχοντες στα βασικά των δεδομένων και τις στρατηγικές για τη χρήση, την ανάλυσή, τη λήψη αποφάσεων και την επικοινωνία τους. 

Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες αναζητούν τον χειρισμό λύσεων και εργαλείων της SAS μεταξύ των δεξιοτήτων που θα επιθυμούσαν να έχουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι, το SAS Skill Builder for Students μπορεί να βοηθήσει περισσότερους φοιτητές να καλύψουν τέτοιες θέσεις προσφέροντας πρόσβαση σε:

  • Δωρεάν cloud-based λογισμικό όπως τα SAS OnDemand για ακαδημαϊκούς και SAS® Viya® για φοιτητές.
  • Δωρεάν e-learning σεμινάρια πάνω σε data literacy και point-and-click data analytics, προγραμματισμό, visual analytics και visual statistics, στατιστική ανάλυση, predictive modeling και μηχανική μάθηση.
  • Μεθόδους πιστοποίησης που απλουστεύουν τη διαδικασία πιστοποίησης στην επιστήμη των δεδομένων και άλλες σημαντικές πιστοποιήσεις της SAS.
  • Αποκλειστικές εκπτώσεις σε εξετάσεις πιστοποίησης για όσους κάνουν εγγραφή.
  • Badges που αποδεικνύουν ότι κατέχουν πολύτιμες δεξιότητες σε τομείς όπως η οπτικοποίηση δεδομένων και η μηχανική μάθηση.
  • Καθοδήγηση που θα εμπνεύσει τους φοιτητές και θα τους βοηθήσει να επιτύχουν, καθώς μέσα από το πρόγραμμα  μπορούν να ανακαλύψουν τι σημαίνει να είσαι data scientist και επαγγελματίας στην ανάλυση δεδομένων, και πώς να έρθουν σε επαφή με εταιρείες που προσφέρουν θέσεις που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους.

Το σεμινάριο εστιάζει ακόμη και στις ηθικές προκλήσεις της ανάλυσης δεδομένων. Η ηθική της ανάλυσης δεδομένων αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε, ερμηνεύουμε και παρουσιάζουμε δεδομένα με υπευθυνότητα, συμπεριλαμβανομένων των ηθικών αποφάσεων που παίρνουμε όταν εργαζόμαστε πάνω σε αυτά. Το σεμινάριο καλύπτει τους τρόπους με τον οποίους οι προκαταλήψεις επηρεάζουν το πώς αλληλοεπιδρούμε και επικοινωνούμε δεδομένα και παρέχει επίσης καθοδήγηση για το πώς μπορούμε να εργαστούμε στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

«Η εκπαίδευση φοιτητών στα analytics και στα εργαλεία που προσφέρει η SAS και η αξιοποίηση αυτών των δεξιοτήτων για να επιτύχουν την καριέρα των ονείρων τους καθίσταται πλέον ευκολότερη από πότε,» δήλωσε η Lynn Letukas, Senior Director of Global Academic Programs and Certifications στη SAS. «Το SAS Skill Builder for Students αποδεικνύει την αδιάκοπη δέσμευσή μας για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς στην ανάλυση δεδομένων και τη διευκόλυνση που προσφέρουμε σε εταιρείες για την εξεύρεση των κατάλληλων στελεχών.»

Η Natalie Ziemba, φοιτήτρια που συμμετείχε σε προηγούμενο πρόγραμμα της SAS, ανήκει σε αυτή την επόμενη γενιά και αξιοποίησε την γνώση που απέκτησε πάνω στα δεδομένα για να βρει εργασία ως προγραμματίστρια και αναλύτρια στο Duke Clinical Research Institute, όπου εφαρμόζει τις λύσεις της SAS για να αναλύσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του Οργανισμού Φαρμάκων της Αμερικής. «Κυνηγούσα θέσεις στις οποίες θα μπορούσα να αξιοποιήσω τα δεδομένα στην έρευνα. Οι γνώσεις που απέκτησα μέσω της SAS, καθώς και οι πιστοποιήσεις ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Περνάω την ημέρα μου αξιοποιώντας τις λύσεις της SAS και λύνοντας σύνθετα προβλήματα που μπορούν να βελτιώσουν τη δημόσια υγεία,» δήλωσε η ίδια σχετικά. 

Το SAS Skills Builder συνάδει με τη στόχευση της SAS για ενίσχυση της γνώσης γύρω από τα δεδομένα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι τον Μάϊο, η SAS λάνσαρε στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το AI Minds, την Ακαδημία για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων, στην οποία έχουν συμμετάσχει ήδη κορυφαία ιδρύματα, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κ.α. Κύριος στόχος της Ακαδημίας ήταν να παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ευφυείς εφαρμογές και ανοικτά δεδομένα για να ενθαρρύνει τον πειραματισμό των φοιτητών, ερευνητών και καθηγητών στις αναδυόμενες τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Δεδομένων και την έμπρακτη διασύνδεση των φοιτητών με επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ και συνεργάτες της SAS για πρακτική άσκηση και επαγγελματικές προοπτικές. 

Σχετικά με την SAS
H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων. Μέσω καινοτόμων λογισμικών και υπηρεσιών, η SAS εμπνέει τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο να μετατρέψουν τα δεδομένα σε νοημοσύνη. Η SAS σου προσφέρει THE POWER TO KNOW®.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε σε: 
Ιρίνα Γκίνη
SAS Institute S.A.
Marketing Manager, SAS Greece, Cyprus & Bulgaria
Τηλ.: 210 6898730- 6970112421                                    
Fax: 210 6898715
Email: Irina.Gkini@sas.com
 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο