Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πώς θα πάρεις το πολυπόθητο “accepted” στα καλύτερα ξένα Πανεπιστήμια: ο απόλυτος οδηγός

Τι πρέπει να έχεις κατά νου όταν θες να κάνεις ένα προπτυχιακό ή ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού; Πώς θα ετοιμαστείς για τα admission requirements; Θα χρειαστείς IELTS, TOEFL, GMAT, GRE ή κάποια άλλη πιστοποίηση; Σου παραθέτουμε τα βασικά σημεία-κλειδιά που πρέπει να ξέρεις.

Η προετοιμασία για ένα graduate ή post-graduate πρόγραμμα που ονειρεύεσαι μπορεί να φαίνεται βουνό. Σπάσε τη σε μικρά κομμάτια και δες τον εαυτό σου να πλησιάζει πιο εύκολα στον στόχο του.

  • Αρχικά κάνε την έρευνά σου. 

Μην αμελήσεις να ενημερωθείς διεξοδικά για τα Πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν. Σκέψου ποιες σπουδές και ειδικεύσεις σου ταιριάζουν περισσότερο. Για παράδειγμα αν θες να κάνεις ένα Master στο management, ποιος κλάδος θα σε ενδιέφερε περισσότερο; Το marketing management; Το τραπεζικό management; Η short list των επιλογών σου πρέπει να αντικατοπτρίζει το πάθος σου. Αυτό που θα σε βοηθήσει πολύ είναι να πάρεις μέρος σε Open days Πανεπιστημίων, ή σε Open days εξειδικευμένων κέντρων προετοιμασίας (όπως για παράδειγμα αυτό). 

  • Δες ποιες εξετάσεις θα χρειαστεί να δώσεις για να γίνεις δεκτός/ή. 

GMAT: Είναι ίσως το πιο γνωστό τεστ ικανότητας για μεταπτυχιακά και αποτελεί βασικό κριτήριο αξιολόγησης υποψηφίων για περισσότερα από 6.500 πανεπιστήμια στον κόσμο. Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή στα αγγλικά και περιλαμβάνει ένα θέμα έκθεσης και ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σε θέματα κατανόησης γραπτού λόγου, μαθηματικών και λογικών προβλημάτων. 

GRE: Όπως και το GMAT, το GRE είναι επίσης για μεταπτυχιακά (MSc, MA, MBA, MSc) αλλά και για διδακτορικά. Είναι τεστ ικανότητας που εξετάζει τη λεκτική, ποσοτική, λογική και αναλυτική ικανότητα του υποψηφίου.

IELTS: Το International English Language Testing System όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας και μπορεί να σου ζητηθεί για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

TOEFL: Τα αρχικά του σημαίνουν Test Of English as a Foreign Language,  και αποτελεί δημοφιλές τεστ που εξετάζει σε ποιο επίπεδο αγγλικών είσαι. Το ζητούν πάνω από 9.000 Πανεπιστήμια, Κολέγια, Ινστιτούτα και εκπαιδευτικοί Οργανισμοί σε όλο τον κόσμο για την ένταξή σου σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά ή διδακτορικά προγράμματα.

SAT: Είναι ένα τεστ που εξετάζει την ικανότητα του υποψηφίου να εφαρμόζει γνώσεις και δεξιότητες και περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών σε θέματα κατανόησης γραπτού λόγου και μαθηματικών.

IMAT: Ένα εξειδικευμένο τεστ (International Medical Admissions Test) για την εισαγωγή σου σε αγγλόφωνες ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές της Ιταλίας.

  • Προετοιμάσου κατάλληλα για να πετύχεις ένα υψηλό σκορ.

Η σωστή προετοιμασία και η επιτυχία σου σε όποια ή όποιες από τις παραπάνω εξετάσεις προβλέπεται, είναι το βασικότερο εισιτήριό σου για τo Πανεπιστήμιο και το τμήμα που θες. Εμπιστέψου μόνο τους ειδικούς για αυτή την προετοιμασία, όπως το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης: μετρά ήδη 41 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 30.000 αποφοίτους με πολύ υψηλά scores, που εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου. Στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, θα σε κατευθύνουν κατάλληλα, και θα σε προετοιμάσουν, είτε με online μαθήματα είτε στις φυσικές εγκαταστάσεις τους, παρέχοντάς σου πολύτιμη μεθοδολογία, στρατηγικές επιτυχίας και χρήσιμα tips για κάθε βήμα. Παράλληλα, θα σου προσφέρουν την απαραίτητη εξάσκηση, με τα καλύτερα τεστ προσομοίωσης εξετάσεων που κυκλοφορούν, σε πραγματικές συνθήκες εξέτασης.

  • Πάρε έμπνευση από ανθρώπους που τα κατάφεραν πριν από σένα.

Το να έχεις «φωτεινούς φάρους» στην προσπάθειά σου αυτή, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Να θυμάσαι ότι πριν από σένα, πολλοί ακόμα όχι μόνο πέτυχαν τους στόχους τους αλλά τους ξεπέρασαν. Με τη μοναδική μέθοδο και την προετοιμασία στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης, κατάφεραν να ακολουθήσουν τις σπουδές που ήθελαν και σήμερα κατέχουν μερικές από τις πιο διακεκριμένες εργασιακές θέσεις στην Ελλάδα. Μερικά φωτεινά παραδείγματα:
> Η Πέγκυ Αντωνάκου ακολούθησε την προετοιμασία για GMAT, μπήκε στο MBA της επιλογής της στην Αμερική, και σήμερα είναι General Manager Ν.Α. Ευρώπης στη Google.
> Ο Λεωνίδας Κανελλόπουλος πήρε επίσης πολύ υψηλό σκορ στο GMAT για το MBA - INSEAD και πλέον είναι Business Development Manager στην εταιρεία TITAN Cement Company S.A.
> Ο Γιώργος Χλιόβας, έκανε την προετοιμασία του για το IELTS, έκανε μεταπτυχιακό στο Advanced Computing στο Λονδίνο και σήμερα είναι Software Engineer στην Amazon.

Δες ακόμα περισσότερες ιστορίες επιτυχίας, μέσα από επαγγελματίες που περιγράφουν πώς το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης τους βοήθησε να πετύχουν τον στόχο τους.

  • Φτιάξε σωστό πρόγραμμα

Το σωστό πρόγραμμα θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο, κόπο και χρήματα. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις σπουδαστών που -για παράδειγμα- σπαταλούν ένα ή δύο χρόνια για να πάρουν ένα υψηλό σκορ στο GMAT. Στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης από την πρώτη μέρα θα λύσεις όλες τις απορίες σου, θα μπει σε «τάξη» το πρόγραμμά σου και θα έχεις όλα τα εφόδια για να φτάσεις εύκολα και ξεκούραστα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

  • Δημιούργησε ένα επιτυχημένο personal statement και ένα δυνατό βιογραφικό

Εκτός από τις εξετάσεις, τυχόν συστατικές επιστολές κ.λπ, ένα ακόμα βασικό κριτήριο για να σε αποδεχτεί ένα Πανεπιστήμιο είναι το λεγόμενο personal statement μαζί με ένα σωστά διαμορφωμένο βιογραφικό. Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης διαθέτει εξειδικευμένο admissions office που αναλαμβάνει να σε βοηθήσει σε όλα τα στάδια της αίτησης, υποστηρίζοντάς σε μεταξύ άλλων και στη συγγραφή του personal statement με βάση τις απαιτήσεις του εκάστοτε εκπαιδευτικού φορέα, ώστε να διαφαίνεται ο χαρακτήρας και τα προσόντα σου, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες αποδοχής από τα πανεπιστήμια της επιλογής σου.

Με τη σωστή καθοδήγηση και προετοιμασία, το “accepted” που περιμένεις να δεις από το Πανεπιστήμιο της επιλογής σου είναι εξασφαλισμένο. Έχεις έναν απόλυτο σύμμαχο στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης: οι εξατομικευμένες υπηρεσίες που σου προσφέρει ανάλογα με τις ανάγκες σου, η αγάπη που δείχνει για τη διδασκαλία, το κορυφαίο διδακτικό προσωπικό, η αναγνώρισή του από την ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και το ότι οι μαθητές του επιτυγχάνουν κάθε χρόνο το top 1% σε σκορ παγκοσμίως, έχουν ως αποτέλεσμα το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης να αποτελεί εδώ και 41 χρόνια συνώνυμο της επιτυχίας σου.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο