Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Ιδέες από Ολλανδία και Ελλάδα

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αριάν Κοντέλλη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σας προσκαλεί σε World Cafe με θέμα:

«Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Ιδέες από Ολλανδία και Ελλάδα».

Φοιτητές που σπουδάζουν στην Αττική θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με φοιτητές από την Ολλανδία του προγράμματος SPIL (Πανεπιστήμιο του Leiden) για το πως θα ήθελαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξελίσσεται στο μέλλον, να καταθέσουν τις ιδέες τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις των συμφοιτητών/ριων τους!

Οι φοιτητές θα συζητήσουν ιδέες και προτάσεις για τις εξής θεματικές:

  • Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση/εκπαίδευση,
  • Νεολαία, πολιτισμός, αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/υγεία
  • Η ΕΕ στον κόσμο / μετανάστευση.

Ο Σπύρος Μπλαβούκος, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη στο ΕΛΙΑΜΕΠ, και Αν. Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αναλάβει το ρόλο του επιστημονικού υπεύθυνου της συζήτησης.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30-19:30, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 118 54, Αθήνα).

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή* συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2022

Για την είσοδό σας στον χώρο διεξαγωγής, απαραίτητη είναι η προσκόμιση έγκυρου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης από την COVID-19 τριών μηνών.

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης:

Ο διάλογος θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες είναι και οι καλεσμένοι! Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν σε ομάδες επιμέρους θεματικές για το πως θα ήθελαν να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξελίσσεται στο μέλλον. Για απορίες ή διευκρινήσεις, ο κ Μπλαβούκος θα είναι διαθέσιμος, αλλά οι ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες στην ολομέλεια.

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσων θα ανέβουν στην ειδικά σχεδιασμένη για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης πλατφόρμα: https://futureu.europa.eu/?locale=el και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό!

Μην ξεχνάτε! Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος!

Για απορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: europe.direct@eliamep.gr  ή καλέστε στο: 210 72 57 110.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πάτησε εδώ.

Με την εγγραφή σας, συναινείτε στην λήψη φωτογραφιών από την οργανωτική ομάδα και την ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής. Το ΕΛΙΑΜΕΠ ακολουθεί διαδικασίες που είναι εναρμονισμένες με τη νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΠΔ 679/2016), την οποία το προσωπικό του ΕΛΙΑΜΕΠ τηρεί αυστηρά κατά τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο