Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ «Μυοσκελετική Ογκολογία: Διάγνωση-Θεραπεία-Έρευνα» από το ΕΚΠΑ

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Μυοσκελετική Ογκολογία: Διάγνωση-Θεραπεία-Έρευνα» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών που θα επιλεγούν και θα εγγραφούν κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 στο ΠΜΣ για απόκτηση ΔΜΣ είναι έως και 40 με δυνατότητα αύξησης μόνο για ιδιαίτερες κατηγορίες υποψηφίων σύμφωνα με το νόμο Ν.4485/17.

Γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ αποτελεί η εκπαίδευση στη σύγχρονη πολυπαραμετρική διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση των μυοσκελετικών όγκων και εισαγωγή στη σύγχρονη έρευνα δίνοντας έμφαση στις αναδυόμενες τεχνολογίες αιχμής. 

Είναι το μόνο ΠΜΣ στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χώρο, το οποίο διεπιστημονικά προσεγγίζει τις συγκεκριμένες παθήσεις (επιδημιολογία, παθογένεια, κλινική εικόνα, διάγνωση, συμβατική και στοχευμένη θεραπεία, υποστηρικτικές δράσεις, έρευνα). Αυτό επιτυγχάνεται με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από όλους τους χώρους των βιοϊατρικών επιστημών, τόσο της ημεδαπής όσο και του εξωτερικού, που ασχολούνται διαγνωστικά και θεραπευτικά με τους συγκεκριμένους τύπους νεοπλασίας. 

Στο ΠΜΣ, θα γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, των Τμημάτων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Βιολογικού, και Φυσικής Αγωγής, καθώς και απόφοιτοι των Τμημάτων Ιατρικών Εργαστηριών, Νοσηλευτικής, Ακτινολογίας, Φυσιοθεραπείας και Ακτινοθεραπείας. Προβάδισμα στην επιλογή έχουν ειδικευόμενοι ή ειδικευμένοι στις ειδικότητες: Ορθοπεδικές, Γενικής Χειρουργικής, Πλαστικής Χειρουργικής, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Παθολογικής Ανατομικής, Ογκολογίας, Ακτινοθεραπείας και Ακτινοδιαγνωστικής, Μοριακής Βιολογίας.

Υποβολή αιτήσεων από τις 23.05.2022 έως και 31.08.2022

Email: musculoskeletaloncology@med.uoa.gr

Δείτε αναλυτικές πλρηοφορίες στη σελίδα του προγράμματος εδώ https://msoncology.eu/

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο