Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πέμπτος κύκλος του προγράμματος CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator για startups στον τομέα του τουρισμού

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και κατηγοριών που συνάδουν με τον τουρισμό όπως sustainability, πολιτισμός, έξυπνες πόλεις. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει τον ελληνικό τουρισμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα, να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων που θα προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στον τουριστικό τομέα και να επιβραβεύσει τους νέους που καινοτομούν.

Η διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης για κάθε κύκλο θα είναι 5 μήνες, με την επιλογή για τις startups που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, να μπορούν να παραμείνουν ως ένοικοι για επιπλέον 3 μήνες και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Επιταχυντή δωρεάν. Εκτός από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshops) και τις συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσίασης, συναντήσεις (meetups), επισκέψεις σε επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και δραστηριότητες δικτύωσης.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους), αλλά με την προοπτική ότι θα στηρίξουν με τη σειρά τους την προσπάθεια αυτή, μόλις προχωρήσουν και εξελιχθούν σε μία πετυχημένη επιχείρηση.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 με την διεξαγωγή διαγωνισμού και την απονομή των βραβείων στις νικήτριες ομάδες. Με την ολοκλήρωση του κύκλου και την τελική αξιολόγηση θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας έως 40.000 ευρώ.

Η περίοδος αιτήσεων άνοιξε στις 23 Μαϊου και θα κλείσει στις 23 Ιουνίου 2022 ώστε να γίνει η αξιολόγηση και επιλογή από την κριτική επιτροπή και να ενταχθούν οι ομάδες στο κύκλο αρχές Σεπτεμβρίου. Οι αιτούντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή κατοικία. Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) τεχνολογίας με μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση, πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα λειτουργικό πρωτότυπο για να παρουσιάσουν ζωντανά και μία ομάδα με τουλάχιστον 2 ιδρυτικά μέλη για να υποστηρίξουν την επιχείρηση.

Σημειώνεται πως η επιλογή των startup ομάδων γίνεται βάσει προτεραιότητας σύμφωνα με την οποία, μόλις καλυφθεί ο ανώτατος αριθμός υποψηφίων που μπορεί να υποστηριχθεί στη διάρκεια του προγράμματός, τερματίζεται η εκάστοτε περίοδος αιτήσεων.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο