Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Στα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα της Ψυχολογίας, της Κλινικής και Υγείας και των Κοινωνικών Επιστημών

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2023 ενισχύουν τη διεθνή θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο στον τομέα της Ψυχολογίας, της Κλινικής και Υγείας και των Κοινωνικών Επιστημών. Πιο συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των 251–300 καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο στον τομέα της Ψυχολογίας, και στα 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών και της Κλινικής και Υγείας.

Κατ’ αναλογία, η κατάταξη τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 69o στην ΕΕ και 2ο σε Κύπρο και Ελλάδα στον ανωτέρω τομέα.

Σημειώνεται ότι οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κατάταξης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Κλήμης Μαστορίδης, δήλωσε:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι η δημοσίευση των πρόσφατων αποτελεσμάτων των διεθνών κατατάξεων δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς συνιστούν το απαύγασμα της συγκροτημένης και επίπονης δουλειάς του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού του πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ειδικότερα για τη Σχολή μας, οι θεαματικές βαθμολογήσεις στους τομείς της Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα αφού έρχονται μετά από μία δύσκολη χρονική συγκυρία. Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων είναι η επιβράβευση των άοκνων προσπαθειών των συναδέλφων μας για υψηλού επιπέδου επιστημονική έρευνα αλλά και του σταθερού, στρατηγικού προσανατολισμού της Σχολής στην ακαδημαϊκή αριστεία. Τα (ακόμη) καλύτερα έπονται!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη είναι η τελευταία μίας σειράς από διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον οργανισμό Times Higher Education, με κύρια την κατάταξή του ανάμεσα στα 501-600 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως στην κατάταξη World University Rankings 2023. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάχθηκε:

  • 179ο παγκοσμίως ανάμεσα στα «Νέα» πανεπιστήμια, δηλαδή αυτά που έχουν λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (THE Young University Rankings 2022)
  • 122ο παγκοσμίως ανάμεσα στα πανεπιστήμια χωρών ή περιοχών που ταξινομούνται από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου ως αναδυόμενες οικονομίες (THE Emerging Economies Rankings 2022)
  • 36ο παγκοσμίως στη σημαντικότατη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης (THE Impact Rankings 2022).

Δείτε εδώ όλα τα προπτυχιακά και εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο