Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: #1 στις Επιχειρήσεις και Οικονομικά, #1* στην Εκπαίδευση και #1** στην Ψυχολογία, σε Κύπρο και Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα Κορυφαία Πανεπιστήμια στον Κόσμο σε πέντε διαφορετικούς τομείς, σύμφωνα με την κατάταξη THE WUR by Subject 2024,  μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1* στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1** στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς.

Συγκεκριμένα, στα φετινά αποτελέσματα της THE World University Rankings by Subject, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

  • Στα Κορυφαία 251–300 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #45 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών,
  • Στα Κορυφαία 251–300 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #46 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της Εκπαίδευσης
  • Στα Κορυφαία 301–400 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #79 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της Ψυχολογίας.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

  • Στα Κορυφαία 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στις θέσεις #3 στην Κύπρο, #7 στην Ελλάδα και #132 στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών
  • Στα Κορυφαία 601–800 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στις θέσεις #2*** στην Κύπρο, #7**** στην Ελλάδα και #168 στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της Κλινικής και Υγείας.

 Παρακάτω συνοψίζονται οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε τομείς:

* μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου
** μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
*** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
**** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Τα αποτελέσματα της φετινής THE WUR by Subject είναι τα τελευταία μιας σειράς διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον οργανισμό Times Higher Education. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης ως:

  • #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανάμεσα στα Κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο (2024 THE World University Rankings);
  • #1 στην Κύπρο με το Πανεπιστήμιο Κύπρουανάμεσα στα Κορυφαία 60 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάμεσα στα Κορυφαία 101-150 πανεπιστήμια στον κόσμο με λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (2023 THE Young University Rankings).

Δείτε εδώ όλα τα προπτυχιακά και εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο