Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Online πρόγραμμα επιτάχυνσης Startup επιχειρήσεων

Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα “Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms”  του προγράμματος Interreg V-A Cooperation Programme “Greece – Bulgaria 2014-2020

Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο “Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms” με ακρωνύμιο “Co-Working” του προγράμματος Interreg V-A Cooperation Programme “Greece – Bulgaria 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, πρόκειται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης Startup επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της κοινότητας των Startup επιχειρήσεων και τη στήριξη όσων θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Αν θα ήθελες να μάθεις πως μπορείς να αναπτύξεις μια καινοτόμο ιδέα και να την εξελίξεις επιχειρηματικά, δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Που στοχεύει το παρόν πρόγραμμα επιτάχυνσης;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης απευθύνεται σε όσους/όσες θα ήθελαν να αναπτύξουν ή έχουν ήδη κάποια επιχειρηματική ιδέα η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ομάδων, που βοηθά τους/ τις συμμετέχοντες/ουσες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους/τις επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές διεθνώς. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση θεμάτων επιχειρηματικότητας, εργαστήρια επιχειρηματικής ανακάλυψης, καθώς και συμβουλευτική και καθοδήγηση των συμμετεχόντων, με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρηματικών τους ιδεών.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης στο πλαίσιο του έργου Co-Working θα αφορά στην οργάνωση ενός Bootcamp το οποίο θα δομείται στις παρακάτω 5 θεματικές ενότητες:

  1. Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Lean Startup
  2. Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Business Model Canvas
  3. Ανάπτυξη Μεθοδολογίας Assumption Validation
  4. Τεχνικές και Προσεγγίσεις Pitching
  5. Μεθοδολογία Εσωτερικής Αξιολόγησης

Στο παραπάνω πλαίσιο, θα υλοποιηθούν 2 όμοιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι 15 συμμετεχόντων για κάθε θεματική ενότητα, καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση της μεθοδολογίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επιτάχυνσης, απαιτείται η ολοκληρωμένη συμμετοχή σε κάθε θεματική ενότητα. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του zoom.

Από το σύνολο των ενδιαφερόμενων που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, θα επιλεχθούν συνολικά 30 συμμετέχοντες βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων. Κατόπιν, σε όσους επιλεχθούν, θα σταλεί η πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα. Η διεξαγωγή του προγράμματος επιτάχυνσης θα υλοποιηθεί εντός του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και η παρακολούθηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και δικαιολογούνται μόνο 2 απουσίες για κάθε συμμετέχοντα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επιτάχυνσης θα βρείτε εδώ.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Email:  vsamartz@econ.auth.gr  

Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο