Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τη Microsoft, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, διοργανώνουν σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη βασικών και εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων σε τεχνολογίες cloud.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο σπουδών ή εργασίας συναφές με την επιστήμη της πληροφορικής.

Ο νέος κύκλος προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από 1 Φεβρουαρίου 2022 έως και 31 Μαρτίου 2022, ενώ επιπλέον, η συμμετοχή και η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της αντίστοιχης πιστοποίησης της Microsoft παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των υποψηφίων. Όλα τα προγράμματα θα διεξαχθούν από 9:00 έως 17:00 στις αναγραφόμενες ημερομηνίες.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα από πιστοποιημένους εισηγητές (Microsoft Certified Trainers – MCTs), με πολυετή εμπειρία. Επίσης είναι διαδραστικά, καθώς, παράλληλα με τη συνεχή παρουσία και καθοδήγηση από τους εισηγητές, θα περιλαμβάνουν και πρακτικά εργαστήρια (online labs).

Οι τίτλοι των επιμορφωτικών προγραμμάτων αυτών είναι:

 • Azure Fundamentals (AZ-900)
 • Azure Administrator (AZ-104)
 • Azure Security Technologies (AZ-500) [2]  
 • Azure Data Fundamentals (DP-900)
 • Azure Data Engineer Associate (DP-203)
 • Azure Database Administrator Associate (DP-300)
 • Azure AI Fundamentals (AI-900)
 • Azure AI Engineer Associate (AI-102)
 • Security, Compliance, and Identity Fundamentals (SC-900)
 • Security Operations Analyst Associate (SC-200)
 • Information Protection Administrator Associate (SC-400).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διεξαχθούν από την 1η Απριλίου 2022, θα αποσταλεί νεότερη πρόσκληση.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται δωρεάν, ενώ με το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της αντίστοιχης πιστοποίησης της Microsoft χωρίς οικονομική επιβάρυνση των υποψηφίων.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα στην online πλατφόρμα της Microsoft ESI το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην παρούσα πρόσκληση, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν θα είναι δυνατή η έκδοση «Αποδεσμευτικού» και «Βεβαίωσης Παρακολούθησης» από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Μετά το πέρας της επιμόρφωσης δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης από τη Microsoft μέσω της online πλατφόρμας Microsoft ESI (https:///esi.microsoft.com), καθώς επίσης και η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθήματα προετοιμασίας και practice tests.

Πρόσκληση

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο