Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Nέο πρόγραμμα ερευνητικών επισκέψεων στο Ναύπλιο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιδιώκοντας να υποστηρίξει το έργο των νέων ερευνητών και ερευνητριών ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα Eρευνητικών Eπισκέψεων στο Ναύπλιο. Στόχος του προγράμματος είναι οι νέοι ερευνητές και ερευνήτριες να επωφεληθούν από την πρόσβαση στις πηγές και τα εργαλεία που παρέχει η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο και να έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΚΕΣ. Το φετινό πρόγραμμα προσφέρει έως και πέντε (5) θέσεις και είναι ανοικτό σε ερευνητές και ερευνήτριες, των οποίων η έρευνα σχετίζεται τουλάχιστον με ένα από τα ακόλουθα επιστημονικά πεδία:

 • Φυσικές Επιστήμες
 • Θέατρο, Κινηματογράφος και Παραστατικές Τέχνες
 • Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός
 • Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός
 • Πολιτική Θεωρία

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Ένα εβδομαδιαίο ταξίδι από 12 έως 18 Φεβρουαρίου 2023 στο Ναύπλιο προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του ΚΕΣ. Για το ταξίδι αυτό το ΚΕΣ καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης, σίτισης και διαμονής σε μονόκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο.
 • Πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου Harvard κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ναύπλιο. Το Κέντρο θα παρέχει συγκεκριμένο χώρο μελέτης και καθοδήγηση για τη χρήση της ψηφιακής βιβλιοθήκης.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη από τα μέλη της ακαδημαϊκής επιτροπής του προγράμματος κατά την εβδομάδα παραμονής στο Ναύπλιο μέσα από διαδικτυακές ή/και φυσικές συναντήσεις.
 • Συμμετοχή σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης προκειμένου να παρουσιάσουν την έρευνά τους και να αλληλεπιδράσουν με άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Κέντρου.
 • Παρουσίαση του ερευνητικού τους προφίλ και του έργου τους στους ιστοτόπους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα δίκτυα του Κέντρου.
 • Πρόσκληση για συμμετοχή στο ετήσιο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο του Κέντρου και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.
 • Οι ερευνητές και ερευνήτριες θα φέρουν τον τίτλο CHS Visiting Researchers in Nafplio 2022-2023.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για το πρόγραμμα ερευνητικών επισκέψεων μπορούν να γίνουν δεκτές προς εξέταση αιτήσεις από μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες και υποψηφίους/ες διδάκτορες ελληνικών πανεπιστημίων των οποίων η έρευνα σχετίζεται τουλάχιστον με ένα από τα προαναφερόμενα επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντος. Παρόλο που οι δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι επισκέπτες ερευνητές και ερευνήτριες αναμένεται να είναι στα Ελληνικά, τα άτομα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να έχουν επάρκεια αγγλικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι/ες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε άλλα προγράμματα ερευνητικών ευκαιριών του Κέντρου κατά τον ίδιο κύκλο αιτήσεων.

Πληροφορίες για τη διαδικασία της αίτησης

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος). Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στα Αγγλικά. Ως μέρος της διαδικασίας αίτησης, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να υποβάλουν μια ερευνητική πρόταση, ένα βιογραφικό σημείωμα, ένα δείγμα της ερευνητικής τους εργασίας ή το πορτοφόλιό τους με πρότζεκτ που έχουν κάνει στο παρελθόν, ένα αντίγραφο της αναλυτικής τους βαθμολογίας από τις πιο πρόσφατες ολοκληρωμένες σπουδές τους και μια πρόσφατη επιστολή από το τμήμα τους που να πιστοποιεί τη φοιτητική τους ιδιότητα. Επίσης, οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να παραχωρήσουν στοιχεία επικοινωνίας για μία συστατική επιστολή. Τα μέλη της ακαδημαϊκής επιτροπής του προγράμματος δεν μπορούν να συμπληρώσουν συστατική επιστολή για κάποια από τις αιτήσεις. Όλα τα άτομα που θα υποβάλουν αίτηση θα ενημερωθούν για την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων τον Δεκέμβριο του 2022.

Για αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο