Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέα Προκήρυξη ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για τη «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια Υποστήριξη όλων των Επιστημών)» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η έκδοση της Προκήρυξης με τίτλο «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας (Οριζόντια Υποστήριξη όλων των Επιστημών)», της οποίας Φορέας Υλοποίησης είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.). Οι ενδιαφερόμενοι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους από την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00 (ώρα Ελλάδας) μέχρι και την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022, 17:00 (ώρα Ελλάδας).

Κύριος στόχος της προκήρυξης, η οποία περιλαμβάνεται στα έργα του άξονα 4.5 «Προώθηση της Έρευνας και της Καινοτομίας», είναι η χρηματοδότηση πρωτότυπων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας, συνεισφέροντας στην επίτευξη των γενικών στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Στην πρώτη Υποδράση επιδιώκεται η χρηματοδότηση νεοδιορισμένων ή υπό διορισμό σε μη μόνιμη θέση (επί θητεία) Μελών ΔΕΠ, Ερευνητών/τριών και Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων (ΕΛΕ) σε Ακαδημαϊκό ή Ερευνητικό Φορέα της χώρας.

Με τη δεύτερη Υποδράση δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης ερευνητικών έργων βασικής έρευνας από Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές/τριες, με έμφαση στη διεπιστημονικότητα, σε τομείς αιχμής.       

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ξεπερνά τα 58 εκατ. ευρώ και η διάρκεια των προτεινόμενων ερευνητικών έργων μπορεί να κυμαίνεται από 18 έως 24 μήνες.

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τη Δράση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. (www.elidek.gr/)

Η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU.

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο