Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

"MSc in Hospitality and Tourism Management" από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο «Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία» (MSc in Hospitality and Tourism Management) λειτουργεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023.

Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές ένα ευρύ και περιεκτικό σύνολο γνώσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων για την αποτελεσματική Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων.

Στοχεύει στην απόκτηση γνώσης που αποσκοπεί στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και την κριτική αξιολόγηση θεμάτων που αφορούν τη Διοίκηση στον ευρύτερο κλάδο του Τουρισμού, με ταυτόχρονη παροχή πρακτικού προσανατολισμού αναφορικά με διοικητικά και στρατηγικά θέματα στον ραγδαία εξελισσόμενο αυτό κλάδο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή γνώσεων που απαιτούνται για τη διαμόρφωση στρατηγικής των τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, με έμφαση στην περιβαλλοντική νομοθεσία που διέπει το συγκεκριμένο κλάδο και η οποία τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον.

Απευθύνεται:

Το Π.Μ.Σ. «Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία» (MSc in Hospitality and Tourism Management) απευθύνεται σε φοιτητές και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να διευρύνουν την εξειδίκευσή τους στη διοίκηση τουριστικών μονάδων και φιλοξενίας.

Αριθμός Εισακτέων

Ο αριθμός εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε εκατόν είκοσι (120) φοιτητές σε κάθε υλοποίηση του προγράμματος.

Μαθησιακό Περιβάλλον

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. διαρκούν δύο (2) πλήρη ημερολογιακά έτη και οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.).

Το πρόγραμμα είναι μερικής φοίτησης (Νοέμβριο με Απρίλιο), περιλαμβάνει διδασκαλία και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Η διδασκαλία πραγματοποιείται κατά τις καθημερινές, απογεύματα.

Στρατηγικές συνεργασίες με τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια ή έργα που περιλαμβάνουν ομιλίες από Διευθυντές από γνωστές εταιρείες που σχετίζονται με θέματα διοίκηση τουριστικών μονάδων και φιλοξενίας. Επίσης, οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε εκδρομές που περιλαμβάνουν συναντήσεις με τους διευθυντές πολυτελών ξενοδοχείων και μουσείων και ξεναγήσεις. Οι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με εργοδότες για να συζητήσουν για την πρακτική άσκηση, καθώς και για ευκαιρίες πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Τέλη φοίτησης - Υποτροφίες και Βραβεία Αριστείας:

Η οικονομική συμμετοχή των φοιτητών ανέρχεται στο ποσό των 3900 ευρώ.

Υποτροφίες: Το πρόγραμμα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ‘Υποτροφίες αριστείας’: Έκπτωση διδάκτρων ύψους 40% σε όσους ανήκουν βαθμολογικά στο ανώτερο 5% των αποφοιτησάντων κατά το ακαδημαϊκό έτος που αποφοίτησαν, ή κατά την συγκεκριμένη ορκομωσία, το οποίο θα πρέπει να αποδεικνύεται εγγράφως από το Πανεπιστήμιο αποφοίτησης καθώς και έκπτωση διδάκτρων ύψους 25% σε όσους έχουν βαθμό πτυχίου από 7.5/10 και πάνω. Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τον Διοικητικό Υπεύθυνο του Προγράμματος στο τηλ. (+30) 2310 807526.

Υποβολή Αιτήσεων: 

Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι 16 Οκτωβρίου 2022 ή μέχρι την κάλυψη των θέσεων, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στο σύνδεσμο εδώ.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Περισσότερες Πληροφορίες: 

Ιστοσελίδα: https://www.ihu.gr/ucips/postgraduate-programmes/htm
Εmail: infoshsse@ihu.edu.gr
Τηλ. 2310 807526/530

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο