Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2022: Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων επιστρέφει δια ζώσης

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί την πρώτη προσομοίωση των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων στη χώρα, όπου νέοι φοιτητές από κάθε σχολή της χώρας και του εξωτερικού λαμβάνουν θέσεις βουλευτών και υπουργών, συζητούν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και αποφασίζουν ψηφίζοντας τα δικά τους νομοσχέδια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί πιστή προσομοίωση της νομοθέτησης στην Ελλάδα, με σκοπό οι νέοι να εξοικειωθούν με αυτήν και συνεπώς να εκτιμήσουν βαθύτερα τις δημοκρατικές διαδικασίες του Ελληνικού Πολιτεύματος. Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων προσομοιώνει συγκεκριμένους ρόλους που συνεισφέρουν στην νομοθετική διαδικασία του Κοινοβουλίου.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 2.000 φοιτητές έχουν συμμετάσχει στις διαδικασίες της σε ρόλους Βουλευτών, Υπουργών, Προέδρων, Νομικών Συμβούλων, Δημοσιογράφων και Εθελοντών.

Φέτος, το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων επιστρέφει δια ζώσης στις 13-16 Μαΐου και σας καλεί να γίνετε μέρος της ιστορίας του.

Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν και θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαρτίου 2022 για νέους ηλικιών 18 έως και 30, στην ιστοσελίδα mve.gr.

Οι ρόλοι του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων

Το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων προσομοιώνει συγκεκριμένους ρόλους που συνεισφέρουν στην νομοθετική διαδικασία του Κοινοβουλίου.

Με επίκεντρο τον ρόλο του βουλευτή, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά της νομοθεσίας, όλοι οι ρόλοι συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μοναδικού περιβάλλοντος, μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες βιώνουν την νομοπαραγωγική διαδικασία με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Δείτε τους ρόλους που προσφέρει η προσομοίωση και για τους οποίους μπορείτε να κάνετε αίτηση μέσω της σελίδας Αιτήσεις.

  • Βουλευτές
  • Κυβέρνηση
  • Προεδρείο της Βουλής
  • Νομική Υπηρεσία
  • Δημοσιογραφική Ομάδα
  • Προσωπικό της Βουλής

Περισσότερες Πληροφορίες

Παράλληλα, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα από τις σελίδες τους στο Facebook (Afixis και MBE), αλλά και στο Instagram Afixis.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο