Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Κύκλος διαλέξεων του Προγράμματος Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον επιφέρει δραστικές αλλαγές στο σχεδιασμό των επιχειρήσεων, δημιουργεί νέες προκλήσεις για τη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και αναπτύσσει νέες ευκαιρίες. Τα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών πρέπει να αντιμετωπίσουν ενεργητικές δυνάμεις που δημιουργούν μεγαλύτερες αλλαγές από ποτέ, ενώ η αναγκαιότητα συνεχούς προσαρμογής τους στις συνθήκες που αναδιαμορφώνονται, διαφαίνεται επιτακτική.

Σύμφωνα σε αυτήν την πραγματικότητα, το Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στα πλαίσια επίτευξης του βασικού σκοπού του, την  προσφορά γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα διοίκησης συστημάτων επιχειρήσεων και οργανισμών και επιδιώκοντας τη σύνδεση του με την κοινωνία και την αγορά εργασίας, έχει δομήσει έναν κύκλο διαλέξεων, ο οποίος περιλαμβάνει ενημερωτικές διαλέξεις/συζητήσεις από γνωστούς επιστήμονες καθώς και καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Βασικός σκοπός του κύκλου διαλέξεων καθίσταται η παρουσίαση και η ανάλυση σύγχρονων θεμάτων και θεωρητικών προσεγγίσεων του ευρύτερου γνωστικού πεδίου της διοίκησης επιχειρήσεων καθώς και η διάχυση και ερμηνεία βέλτιστων πρακτικών εφαρμογών. Ενδεικτικά, η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, την τραπεζική εποπτεία, την αγορά εργασίας, τα συνδικάτα, και συλλογικές διαπραγματεύσεις,  την επιχειρηματικότητα και καινοτομία, την εποχή της εξ’ αποστάσεως οικονομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό καθιερωμένων επιχειρήσεων.

Ο κύκλος διαλέξεων αναμένεται, λοιπόν, να λειτουργήσει ως βήμα ενημέρωσης της μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας για τρέχοντα ζητήματα επιστημονικά και κοινωνικά ζητήματα, προαγωγής του επιστημονικού διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων της ακαδημαϊκής κοινότητας με τον επιχειρηματικό κόσμο. Περισσότερο όμως, φιλοδοξεί να συνδέσει ουσιαστικά το ακαδημαϊκό με το κοινωνικό περιβάλλον αναβαθμίζοντας και αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό ρόλο του ΕΑΠ, της ΣΚΕ και του ΠΣ ΔΕΟ.

Η πρώτη διαδικτυακή διάλεξη, στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων του Προγράμματος Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου, 2022. Οι διαλέξεις θα διεξάγονται κάθε δύο εβδομάδες και θα προβάλλονται ζωντανά από το κανάλι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Youtube.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο