Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κέρδισε τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό εικονικής δίκης Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου 2022

Η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ συμμετείχε για πρώτη φορά στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου και, έπειτα από έναν δύσκολο και συναρπαστικό τελικό γύρο απέναντι στο Πανεπιστήμιο «St. Kliment Ohridski» της Σόφιας, κατέλαβε ομόφωνα την πρώτη θέση!

Η ομάδα του ΕΚΠΑ αποτελείτο από τη Δέσποινα Παπαδέλα (προπτυχιακή φοιτήτρια), την Πολυξένη Δημοπούλου και τον Σπυρίδωνα Λεώνη (μεταπτυχιακοί φοιτητές στο LLM  in  International  and  European  Law) υπό την καθοδήγηση του Δρ Σταύρου Ευδόκιμου Πανταζόπουλου. Στην Πολυξένη απονεμήθηκε επίσης το βραβείο της Καλύτερης Ομιλήτριας του Τελικού Γύρου (Best  Oralist  of  the  Final  Round). Τα μέλη της ομάδας επέδειξαν τις εξαιρετικές νομικές ικανότητές τους, δεξιοτεχνία στο παιχνίδι ρόλων και αξιοθαύμαστη δεξιότητα στη δημόσια ομιλία καθ' όλα τα στάδια αυτού του απαιτητικού Διαγωνισμού, τον οποίο κέρδισαν επάξια.

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου 2022 (All-European  International  Humanitarian  and  Refugee  Law  Moot  Court  Competition) βασίζεται σε μια Μελέτη Περίπτωσης, η οποία προετοιμάζεται προσεκτικά από τους διοργανωτές (Νομική Σχολή, Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας) σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και εξετάζει τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν το διεθνές ανθρωπιστικό και προσφυγικό δίκαιο, αντλώντας στοιχεία από τρέχουσες καταστάσεις. Έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να μελετήσουν και να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις έννοιες του διεθνούς ανθρωπιστικού και προσφυγικού δικαίου, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα νομικά προβλήματα και εξασκώντας τη νομική τους επιχειρηματολογία ενώπιον έμπειρων δικαστών και μελών της επιτροπής.

Η 7η έκδοση του διάσημου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Διεθνούς Ανθρωπιστικού και Προσφυγικού Δικαίου έλαβε χώρα στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022. Διοργανώθηκε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας (Καθηγήτρια Vasilka  Sancin) και υποστηρίχθηκε από τη ΔΕΕΣ, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον σλοβενικό Ερυθρό Σταυρό.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο