Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η Κύπρος στον χάρτη με τους ελκυστικότερους προορισμούς για σπουδές

Στο 2% των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου μπήκε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ότι η Κύπρος είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς προορισμούς σπουδών.

Πανεπιστήμια με ανταγωνιστικό ακαδημαϊκό κύρος, διακεκριμένοι καθηγητές, προσιτά δίδακτρα και ένα από τα πιο multinational και ευχάριστα περιβάλλοντα στα οποία μπορείς να περάσεις τη φοιτητική σου ζωή. Αν όλοι αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να βάλεις… pin στην Κύπρο στον χάρτη των σπουδών σου, πλέον έχεις ακόμα έναν: η τελευταία κατάταξη Times Higher Education (THE) World University Rankings 2023, έθεσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) ανάμεσα στα 501-600 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, δηλαδή στο 2% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο είναι σε υψηλή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (155ο), 2ο στην Κύπρο (αμέσως μετά το Πανεπιστήμιο Κύπρου) και 4ο ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων διεθνώς, εδώ και πέντε δεκαετίες. Αξιολογούν την επίδοση κάθε πανεπιστημίου στους βασικούς πυλώνες της Διδασκαλίας, της Έρευνας, της Μεταφοράς της Γνώσης, καθώς και της Διεθνούς Εμβέλειας. Η διευρυμένη λίστα του 2024 περιλαμβάνει 1.904 πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από σύνολο 25.000 και πλέον πανεπιστημίων που λειτουργούν παγκοσμίως.

Πέντε τομείς σπουδών – πέντε διακρίσεις

Στο πλαίσιο της εν λόγω κατάταξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατέλαβε υψηλές θέσεις σε πέντε τομείς:

  • στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών (μπήκε στα κορυφαία 501–600 παγκοσμίως)
  • στον τομέα της Εκπαίδευσης (στα κορυφαία 501-600 παγκοσμίως)
  • στον τομέα της Ψυχολογίας (στα κορυφαία 501–600 παγκοσμίως)
  • στον τομέα της Ιατρικής & Οδοντιατρικής (στα κορυφαία  501–600 παγκοσμίως)
  • στον τομέα της Κοινωνιολογίας (στα κορυφαία  501–600 παγκοσμίως)

Ειδικά στον τομέα Επιχειρήσεων και Οικονομικών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έρχεται για άλλη μια φορά 1ο σε Κύπρο και Ελλάδα. Πρώτο κατατάσσεται και στον τομέα της Εκπαίδευσης (μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου). Αλλά και ανάμεσα σε όλα τα πανεπιστήμια της Ε.Ε., η θέση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θεωρείται εξίσου διακεκριμένη στις δύο αυτές κατηγορίες, καθώς κατέχει την 35η και την 40η θέση αντίστοιχα.

Συνοπτικά οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε επιστημονικούς τομείς:

  1. Επιχειρήσεων και Οικονομικών: #1 στην Κύπρο, #1 σε Κύπρο και Ελλάδα, #35 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και #151-175 σε παγκόσμιο επίπεδο
  2. Εκπαίδευσης: #1 στην Κύπρο, #1 σε Κύπρο και Ελλάδα, #40 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και #176-200 σε παγκόσμιο επίπεδο
  3. Ψυχολογίας: #2 στην Κύπρο, #2 σε Κύπρο και Ελλάδα, #69 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και #251-300 σε παγκόσμιο επίπεδο
  4. Kλινικής και Υγείας: #2 στην Κύπρο, #6 σε Κύπρο και Ελλάδα, #142 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και #501-600 σε παγκόσμιο επίπεδο
  5. Κοινωνικών επιστημών: #3 στην Κύπρο, #6 σε Κύπρο και Ελλάδα, #132 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και #501-600 σε παγκόσμιο επίπεδο

Καθηγητές με διεθνή εμβέλεια

Επειδή κάθε Πανεπιστήμιο στην ουσία καθορίζεται από τους ανθρώπους τους, δεν είναι τυχαίο ότι 7 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων 100.000 επιστημόνων παγκοσμίως και στο 2% των κορυφαίων ερευνητών του επιστημονικού τους πεδίου, με βάση την κατάταξη η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford στις ΗΠΑ.

Μια εκπαιδευτική εμπειρία πέρα από κάθε σύνορο

Ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και συνολικά της εκπαιδευτικής εμπειρίας στην Κύπρο, είναι ότι εδώ συρρέουν άνθρωποι και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Οι 14.000 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προέρχονται από περισσότερες από 100 χώρες, φτιάχνοντας ένα πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό  και μια αναμφισβήτητα διεθνή φοιτητική κοινότητα. Μπορείς εδώ να βρεις testimonials από φοιτητές που έχουν έρθει από όλο τον κόσμο.

Η κοινότητα αυτή σπουδαστών μοιράζεται γνώση, ενώ παράλληλα ερευνά, εκπαιδεύεται και εξελίσσεται, βρίσκοντας στα πανεπιστήμια της Κύπρου μια κορυφαία ευκαιρία για την μετέπειτα ζωή της. Μια ευκαιρία στα πρότυπα του εξωτερικού, με διεθνή rankings, με κορυφαίας ποιότητας εκπαίδευση, με χαμηλότερο κόστος φοίτησης σε σχέση με άλλες χώρες (π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κ.λπ.), και με τη δυνατότητα για ακόμα πιο διασυνοριακή φοίτηση μέσω της διασύνδεσης με το πρόγραμμα Erasmus+. Αν κι εσύ φαντάζεσαι ένα μέλλον χωρίς εμπόδια και σύνορα, δες τον χάρτη σου. Η Κύπρος κάθε χρόνο αποκτά όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση, σαν κοιτίδα ανθρώπων που πλέον διαπρέπουν παγκοσμίως.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο