Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσφέρει υποτροφίες σε 15 εν ενεργεία ή εν δυνάμει μεταπτυχιακές φοιτήτριες

Η ΕΚΤ προσφέρει υποτροφίες 10.000 ευρώ η καθεμία σε 15 φοιτήτριες που είναι εγγεγραμμένες ή πρόκειται να εγγραφούν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Φέτος, διευρύνοντας τα πεδία εφαρμογής της υποτροφίας και με σκοπό την προώθηση των μεταπτυχιακών σπουδών και σε άλλους τομείς πέραν των οικονομικών, θα συμπεριληφθούν και οι κλάδοι της στατιστικής, της μηχανικής και της πληροφορικής.

Επομένως, αν είσαι γυναίκα ήδη εγγεγραμμένη ή πρόκειται να εγγραφείς σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε έναν από τους προαναφερθέντες τομείς σπουδών σε πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ευρώπη, τότε η υποτροφία της ΕΚΤ σε αφορά!

Η υποτροφία, μεταξύ άλλων , περιλαμβάνει:

  • Επιχορήγηση 10.000€
  • Eπίσκεψη μελέτης στην ΕΚΤ (αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί εικονικά, ανάλογα με τους περιορισμούς του κορωνοϊού (COVID-19) εκείνη τη στιγμή)
  • Πληροφορίες για τις λειτουργίες της κεντρικής τραπεζικής και τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ
  • Δυνατότητα να γνωρίσετε τους μελετητές και το δίκτυο της ΕΚΤ Women in Leadership
  • Συμβουλές και καθοδήγηση από οικονομολόγο ή εμπειρογνώμονα της ΕΚΤ στον τομέα της τραπεζικής εποπτείας, των στατιστικών, της μηχανικής ή της τεχνολογίας πληροφοριών

Οι αιτήσεις για υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 θα παραμείνουν ανοιχτές έως την 1η Ιουνίου 2022.
Πιθανές διαδικτυακές συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022, ενώ όσες φοιτήτριες επιλεχθούν, θα ενημερωθούν σχετικά έως τον Αύγουστο του 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία της αίτησης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο