Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του παρόντος μας, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής με τη δημιουργία «έξυπνων» εφαρμογών που εκτελούνται στα «έξυπνα» κινητά μας έως και τη διενέργεια πολύπλοκων δραστηριοτήτων στα χρηματοοικονομικά και την ιατρική. Καθώς ο κλάδος της πληροφορικής επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ευφυών μηχανών που σκέφτονται και λειτουργούν όπως οι άνθρωποι, η εργασία σε τομείς ΤΝ είναι αναμφίβολα ένα ανερχόμενο επάγγελμα με τεράστιες προοπτικές απασχόλησης σε σχεδόν κάθε κλάδο. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι οργανισμοί αναζητούν επαγγελματίες που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά σε τομείς ΤΝ. Γενικότερα, γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με την ΤΝ φαίνεται να απαιτούνται στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια.

Το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στοχεύει στην ενδελεχή εκπαίδευση επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις εργασίας σε ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς / εκπαιδευτικούς οργανισμούς, βιομηχανίες τεχνολογίας / gaming / ρομποτικής, σε κολοσσούς τεχνολογίας, σε επιχειρήσεις που απαιτούν ανάλυση δεδομένων, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ιατρικά και βιοεπιστημονικά ινστιτούτα και άλλα. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ενός ισχυρού θεωρητικού υπόβαθρου σε ένα ευρύ φάσμα επιμέρων πεδίων ΤΝ, εστιάζοντας στις πρακτικές τεχνικές που αφορούν στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση δεδομένων και τη νοημοσύνη μηχανών για την κάλυψη των ευρύτερων δυνατών τομέων εφαρμογής της ΤΝ.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε τομείς όπως:

  • IT Companies
  • Gaming and Robotics Industry
  • Telecommunications
  • Insurance, Banks and other Financial Institutions
  • Medical and Life Science Institutions
  • Research and Consultancy.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα και έχει διάρκεια 18 μήνες.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο 2024-2025.

Εάν σας ενδιαφέρει να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές στον ανερχόμενο κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα, τα δίδακτρα, την ειδική έκπτωση που ισχύει αυτή την περίοδο και τη διαδικασία εγγραφής.

*Προσοχή! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο