Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Λογιστική από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Το Μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Λογιστική (MSc in Forensic Accounting) είναι κοινό Διαπανεπιστημιακό Μ.Π.Σ μεταξύ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οδηγεί σε κοινό Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών των δύο Ιδρυμάτων Ανώτατης Eκπαίδευσης χωρίς να απαιτείται η διαδικασία  αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π(ΦΕΚ B’ 736/25.02.2021).

Στόχος του Προγράμματος

Το πρόγραμμα σπουδών, αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες οι οποίοι είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους: α) την αποτροπή, εντοπισμό και διερεύνηση περιπτώσεων απάτης και β) τον εσωτερικό έλεγχο. 

Υπολογίζεται πως οι επιχειρήσεις στις Η.Π.Α. χάνουν το 5% των ετήσιων εσόδων τους λόγω φαινομένων απάτης, ενώ σύμφωνα με μελέτες οι πιο ευάλωτοι οργανισμοί φαίνεται να είναι οι μικροί. Το μεταπτυχιακό αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επαγγελματική και πρακτική κατάρτιση σε όσους επιδιώκουν να στελεχώσουν είτε τμήματα εντοπισμού, αποτροπής και διερεύνησης απάτης είτε τμήματα εσωτερικού ελέγχου σε εισηγμένες εταιρίες, σε ελεγκτικές εταιρίες, σε εταιρίες δημοσίου συμφέροντος όπως επίσης και σε άλλες εταιρίες του ιδιωτικού ή του Δημόσιου τομέα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε οι απόφοιτοι αφενός να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία στο επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή το οποίο χαρακτηρίζεται από μία ευρύτητα καθηκόντων και δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων η διαχείριση του κινδύνου απάτης και αφετέρου παρέχεται η εξειδικευμένη γνώση που απαιτεί ο ρόλος του ερευνητή οικονομικών εγκλημάτων.

Πιστοποίηση CICA

Οι φοιτητές και απόφοιτοι του κοινού προγράμματος στην Εγκληματολογική Λογιστική 

  • έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης και λήψης της πιστοποίησης CICA (Certified Internal Control Auditor) από το Διεθνές Ινστιτούτο Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου (Institute of Internal Controls – IIC) μέσω του Ελληνικού παραρτήματος ΕΛΙΝΕΣΕΕ και 
  • έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες εργοδότησης μέσω εταιρειών και οργανισμών με τις οποίες συνεργάζεται το Διεθνές Ινστιτούτο Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου

Η κατοχή της πιστοποίησης CICA μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας για την ένταξη στο μητρώο Εσωτερικών Ελεγκτών.

Μέθοδος διδασκαλίας

Η μέθοδος διδασκαλίας στο πρόγραμμα είναι συμμετοχική και διαδραστική, έτσι ώστε οι φοιτητές να μπορούν να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους ικανότητες μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στη διαδικασία μάθησης, όπως αυτές που σχετίζονται με τις παρουσιάσεις πραγματικών περιπτώσεων απάτης, του τρόπου εντοπισμού τους και του πως θα μπορούσαν να αποτραπούν. Επιπλέον, συζητήσεις σε πρόσφατα ερευνητικά κείμενα περιλαμβάνουν δραστηριότητες συζήτησης μορφής panel με συντονιστή.

Ο παραπάνω στόχος επιτυγχάνεται μέσω ενός προγράμματος σπουδών υποχρεωτικών μαθημάτων που καλύπτουν α) σχήματα απάτης οικονομικών καταστάσεων, υπεξαίρεση περιουσιακών στοιχείων, διαφθοράς, β) τις μεθόδους αποτροπής, εντοπισμού και διερεύνησης γ) την νομοθεσία που διέπει το επάγγελμα του ερευνητή οικονομικών εγκλημάτων και δ) τον εσωτερικό έλεγχο και μαθημάτων επιλογής όπως την ανάλυση οικονομικών καταστάσεων και την σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Διάρκεια Σπουδών

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Εγκληματολογική Λογιστική» θα προσφέρεται σε πλήρη και μερική φοίτηση. Η κανονική διάρκεια σπουδών του προγράμματος είναι 1½ έτη (18 μήνες) και για να αποδοθεί ο τίτλος του μεταπτυχιακού οι φοιτητές απαιτείται όπως συμπληρώσουν ένα πρόγραμμα σπουδών με σύνολο πιστωτικών μονάδων 90 ECTS.

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους από όλα τα Τμήματα Πανεπιστημίων που είναι συναφή με το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο λογιστικής, χρηματοοικονομικών, οικονομικών, διοίκησης επιχειρήσεων ή/και νομικής και άλλων συναφών γνωστικών αντικειμένων. Μπορούν να γίνουν δεκτοί απόφοιτοι άλλων Τμημάτων μετά από σχετική αιτιολόγηση.

Γλώσσα διδασκαλίας
Το ΠΜΣ προσφέρεται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα (θα λειτουργήσουν 2 τμήματα)

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το εαρινό εξάμηνο. Κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 500 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Λογιστική, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Προσοχή! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο