Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Disinfo Hackathon: Διαγωνισμός καινοτομίας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Το Disinfo Hackathon είναι ένα Σαββατοκύριακο συν-δημιουργίας και αναζήτησης νέων ιδεών και εφαρμόσιμων λύσεων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2022, στην καρδιά της καινοτομίας.

Προσκαλεί τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν σε διαφορετικές θεματικές προκλήσεις για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Κάθε challenge έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με έναν/μία ειδικό στο θέμα, με στόχο να είναι όσο το δυνατό πιο αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας.

Οι θεματικές προκλήσεις του διήμερου Disinfo Hackathon θα είναι:

  • Οι προκλήσεις της παραπληροφόρησης στη δημοσιογραφία
  • Infodemic: Πώς η παραπληροφόρηση έχει επηρεάσει τον τομέα της υγείας
  • Θρησκεία και παραπληροφόρηση
  • Παραπληροφόρηση, διαφήμιση και brands
  • Καινοτομία για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Με τη συμβολή διακεκριμένων ειδικών, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και έργα. 

Σύντομα workshops με ειδικούς, και ομιλητές και με τη συνεργασία μεντόρων στα πεδία της παραπληροφόρησης, της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, της επικοινωνίας, της ψηφιακής καινοτομίας και έρευνας, θα σας δώσουν το έναυσμα για σκέψη και την έμπνευση για να σχεδιάσετε και να παρουσιάσετε τις δικές σας ιδέες και projects κατά την τελετή λήξης του Disinfo Hackathon.

Δήλωσε, δωρεάν, συμμετοχή εδώ.

H ομάδα που θα κερδίσει εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Το Disinfo Hackathon διοργανώνεται από το DCN Global, το ADandPRLab του Παντείου Πανεπιστημίου και το YET, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, και υποστηρίζεται από τo Elevate Greece, την Amazon Web Services (AWS), τη Socialinnov, το Found.ation, το NBG Business Seeds και τους Industry Disruptors Game Changers, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο