Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό»

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΜΣ «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» (Μaster of Science in Tourism Innovation and Entrepreneurship) του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πλήρους φοίτησης, δέχεται αιτήσεις για την επιλογή μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Σκοπός-Αντικείμενο Σπουδών

Το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου ειδίκευση σε ζητήματα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τα οποία σε καθημερινή βάση απασχολούν οικονομικούς αναλυτές, λήπτες αποφάσεων και επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού. Στοχεύει στην αυξανόμενη απαίτηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για εξειδικευμένη γνώση στις νέες τουριστικές τάσεις και έχει σχεδιαστεί  να προσφέρει την απαιτούμενη γνώση στην οργάνωση και διοίκηση καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον κλάδο του τουρισμού, με τη θεματολογία του να περιλαμβάνει την ανάλυση και στρατηγική διοίκηση ειδικευμένων τομέων, όπως οι επιχειρήσεις φιλοξενίας, οι φορείς και οι τουριστικοί προορισμοί.

Αντικείμενο του Διιδρυματικού Προγράμματος Σπουδών «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» αποτελεί:

 • Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον κλάδο του τουρισμού.
 • Η προετοιμασία στελεχών με άρτια εκπαίδευση, ικανών να προωθήσουν την ανάπτυξη του τουρισμού μέσω εξειδικευμένης γνώσης και εμπειριών που παρέχει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.
 • Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για επαγγελματικά στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 • Η προαγωγή της Οργάνωσης και Διοίκησης του τουρισμού και η κατανόηση της συμβολής αυτής της επιστήμης στη βελτίωση της οργάνωσης και αποτελεσματικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΔΠΜΣ «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη στρατηγικής καινοτομίας στον κλάδο του τουρισμού. Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 λειτουργεί με ανανεωμένο Πρόγραμμα Σπουδών. 

Η θεματολογία του Προγράμματος συνδυάζει γνώσεις που συνδέουν την θεωρία και την πράξη και αφορούν στην Επιχειρηματικότητα και στην Καινοτομία στον χώρο των Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών και, εν γένει, σε τομείς αιχμής στον κλάδο του Τουρισμού.

Επαγγελματική Προοπτική

Ο Τουρισμός είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος διεθνώς. Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ η συνολική συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας 2019 ανήλθε σε 23,4 δισ. € 678.000 θέσεις εργασίας από τον Τουρισμό. 

Με αυτά τα δεδομένα, όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται επαγγελματικά προς τον κλάδο του Τουρισμού και αναζητούν εξειδικευμένες γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν στον εργασιακό ανταγωνισμό και να διεκδικήσουν θέσεις υψηλής αξίας στον εν λόγω κλάδο. Παρακάτω παρατίθενται κάποιοι από τους βασικούς λόγους που θα σας ωθήσουν να επιλέξετε το εν λόγω Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. 

 • Συνεργασίες με τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας.
 • Πρωτόκολλα συνεργασίας με την πλειονότητα των φορέων τουρισμού της χώρας.
 • Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ με εκατοντάδες πανεπιστήμια εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • Δυνατότητα πρακτικής άσκησης μέσω του Erasmus+.
 • Διεξαγωγή διαλέξεων από καταξιωμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τουρισμού.
 • Χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία και στην πράξη.
 • Συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παιδείας.

Περισσότερες πληροφορίες

Για πρόσθετες ή εξειδικευμένες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ, Αγ. Σπυρίδωνος 28, 122 43 Αιγάλεω (Γραφείο Κ6.111 – 1ος όροφος), τηλ. επικοινωνίας 210- 5385285 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: msctourismos@uniwa.gr

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ

Ιστοσελίδα Προγράμματος: https://tourpost.uniwa.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο