Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνής διάκριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο των «Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων»

Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης US News κατέταξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στη 242η θέση, διακρίνοντάς το ως το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Economics and Business) για το 2022-23.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΟΠΑ είχε ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα κριτήρια του εν λόγω πεδίου σχετικά με το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της χώρας», όπου κατέλαβε την 27η θέση παγκοσμίως, καθώς και στην «ερευνητική φήμη των Πανεπιστήμιων στην Ευρώπη», όπου κατέλαβε την 36η θέση παγκοσμίως για το 2022-23.

H US News συγκέντρωσε δεδομένα από τη βιβλιογραφική βάση της “Web of Science” κατά την πενταετία 2016-20, ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης της κατάταξης ήταν: α) η ερευνητική φήμη του Πανεπιστημίου στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει, β) ο αριθμός των δημοσιεύσεων, γ) ο αριθμός και η απήχηση των αναφορών (citations), δ) ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 1% με τις περισσότερες αναφορές, ε) ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 10% με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και στ) το ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, δήλωσε: «Η σταθερή διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί απόδειξη του προσανατολισμού μας στην αριστεία. Το παραγόμενο επιστημονικό έργο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και αναδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας του ερευνητικού προσωπικού μας».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα: https://bit.ly/3DUDYsU

Δείτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά και εδώ όλα τα προπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο