Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνής Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικής FuturArc Prize 2023

Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται τα δομημένα περιβάλλοντα πρέπει να συμβαδίζει ή ακόμη και να προβλέπει αλλαγές στις κοινωνικές συνθέσεις.

Με βάση την παραπάνω αναγκαιότητα, το ετήσιο βραβείο Αρχιτεκτονικής FuturArc 2023, απευθυνόμενο στους υποψήφιους συμμετέχοντες, διερωτάται:

 • Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε αρχιτεκτονική που να ανταποκρίνεται σε κοινωνικά ζητήματα για τις αυριανές γενιές εν μέσω συνεχιζόμενων κλιματικών και πλανητικών προκλήσεων;
 • Πώς μπορούμε μέσω της αρχιτεκτονικής να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής και την ευημερία για όλες τις ηλικιακές ομάδες, χωρίς να παραμερίζουμε τον παράγοντα της Φύσης;
 • Πώς μπορούν αυτές οι αρχιτεκτονικές δημιουργίες να είναι βιώσιμες, χωρίς να προσθέτουν επιπλέον επιβάρυνση στο περιβάλλον;

Φέτος οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλέξουν μια τοποθεσία στην Ασία (έως και 5 εκτάρια). Στη συνέχεια και αφού αναλύσουν την απογραφή πληθυσμού της επιλεγμένης τοποθεσίας τους, θα χρειαστεί να μελετήσουν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες ηλικιακές ομάδες της περιοχής, ώστε τελικά να καταλήξουν σε μια νέα αρχιτεκτονική παρέμβαση μικτής χρήσης που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που εντοπίστηκαν (όχι μονολειτουργικά σχολεία, κοινοτικά κέντρα, βιβλιοθήκες, πάρκα, θέρετρα ή ξενοδοχεία).

Σημαντικές πληροφορίες

 • Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για επαγγελματίες ή σπουδαστές από όλον τον κόσμο, με δυνατότητα ατομικής ή ομαδικής συμμετοχής.
 • Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από έως και πέντε μέλη και μπορεί να προκύπτει από συνδυασμό φοιτητών και επαγγελματιών. Ο επικεφαλής της ομάδας πρέπει να έχει αρχιτεκτονικό υπόβαθρο (φοιτητής, πτυχιούχος ή επαγγελματίας). Τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να προέρχονται και από διαφορετικούς, συναφείς ωστόσο, τομείς.
 • Οι προτάσεις υποβάλλονται στην αγγλική γλώσσα.
 • Δεν προβλέπεται κόστος συμμετοχής.
 • Προθεσμία συμμετοχών έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Χρηματικά έπαθλα

 1. Για την 1η θέση το χρηματικό έπαθλο είναι 5.600 ευρώ (8.000 SGD)
 2. Για την 2η θέση το χρηματικό έπαθλο είναι 2.450 ευρώ (3.500 SGD)
 3. Για την 3η θέση το χρηματικό έπαθλο είναι 1.400 ευρώ (2.000 SGD)

* Τιμές κατά προσέγγιση με βάση τις σημερινές ισοτιμίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, αλλά και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο