Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας «Mega Green Innovation»

Η ΜΕΓΑ, η 100% ελληνική εταιρεία η οποία διαχρονικά βρίσκεται στο προσκήνιο της Ελληνικής καινοτομίας και του υπεύθυνου επιχειρείν, συνεργάζεται με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ), διοργανώνοντας το διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας MEGA GREEN INNOVATION.

To «Mega Green Innovation» είναι ένας διαγωνισμός αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών και λύσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Απευθύνεται σε ερευνητές και φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο Διαγωνισμός συμβάλλει στην ανάδειξη καινοτομιών και εφαρμογών στον κλάδο των ειδών ατομικής υγιεινής και όχι μόνο.

ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην συνεχή υποστήριξη και ανάδειξη του πολύτιμου έργου των νέων επιστημόνων και φοιτητών και των Ελληνικών πανεπιστημίων, στον τομέα της πράσινης καινοτομίας, στοχεύοντας στην προβολή και προαγωγή λύσεων για ένα βιώσιμο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, στόχο του διαγωνισμού αποτελεί η ανάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών που θα συμβάλλουν:

 • στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας αξίας,
 • στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών,
 • στην εξάπλωση της χρήσης νέων τεχνολογιών,
 • στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και προτύπων, που απορρέουν από τις νέες τεχνολογίες,
 • στην κυκλική οικονομία και στις σύγχρονες τάσεις εταιρικής λειτουργίας με γνώμονα το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο Διαγωνισμός ευελπιστούμε πως θα κινητοποιήσει τη δυναμική και ταλαντούχα κοινότητα των φοιτητών και ερευνητών όλων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας και το σύνολο των νέων Ελλήνων επιστημόνων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ

Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες του Διαγωνισμού καινοτομίας «Mega Green Innovation» είναι οι εξής:

Φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ομάδες φοιτητών και νέοι μηχανικοί

Νέοι ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες που έχουν καταλήξει σε δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα

Ομάδες ερευνητών που έχουν δημιουργικές ιδέες και επιθυμούν να τις μετατρέψουν σε βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής ή προϊόντα

Μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα έπαθλα του Διαγωνισμού «Mega Green Innovation» είναι:

 • Πρώτη Θέση

Xρηματικό έπαθλο 5.000 €

 • Δεύτερη Θέση

Xρηματικό έπαθλο 2.500 €

 • Τρίτη Θέση

Xρηματικό έπαθλο 2.500 €

Εκτός από τα τιμητικά χρηματικά βραβεία οι νικητές θα λάβουν δημοσιότητα για  το προϊόν ή την υπηρεσία τους αλλά και αξιολόγηση των προτάσεών τους από ειδικούς της αγοράς.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 • Ενέργεια και Κλιματική Κρίση
 • Διαχείριση αποβλήτων και κυκλική οικονομία
 • Νέα βιώσιμα υλικά
 • Ελληνική καινοτομία και περιβάλλον

Ως προθεσμία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 15/5/2022

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο