Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αγγλόφωνο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Στρατηγικό Μάρκετινγκ από το ΑΠΘ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη λειτουργία του Αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικό Μάρκετινγκ (MSc in Strategic Marketing)» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Το ΠΜΣ εστιάζει στη δημιουργία εξειδικευμένων επιστημόνων στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ, και την προετοιμασία στελεχών για σταδιοδρομία ως Διευθυντές και στελέχη Μάρκετινγκ, Διευθυντές Μάρκας (Brand Managers), Διευθυντές και στελέχη Πωλήσεων, Στελέχη Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Στελέχη Διαφημιστικών εταιρειών, σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, όπως επίσης και τους οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι οι παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκοί και ερευνητές του, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και έρευνα σχετική με τις επιχειρήσεις. 

Ευκαιρίες καριέρας
Οι απόφοιτοι μπορούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη διαχείριση προϊόντων, επωνυμίας και μάρκετινγκ, έρευνα αγοράς, διαφήμιση, μέσα ενημέρωσης, ψηφιακό μάρκετινγκ, μάρκετινγκ εκδηλώσεων, δημόσιες σχέσεις και συμβουλευτική.

Ενδεικτικά μερικές θέσεις: Head of Marketing, Head of Digital, Brand Manager, Campaign Manager, Digital Marketing Manager, Social Media Manager, Strategic Marketing Manager και Media and Communications Manager.

Χρονική Διάρκεια
Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα. 
Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλο το φάσμα του μάρκετινγκ από τη στρατηγική μάρκετινγκ, τις επικοινωνίες και το branding έως την έρευνα αγοράς, το ψηφιακό μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανάλυση μάρκετινγκ μεγάλων δεδομένων.

Γλώσσα Διδασκαλίας
Όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα. Η διπλωματική εργασία συγγράφεται στην Αγγλική Γλώσσα. 

Κατηγορίες Πτυχιούχων
Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε πτυχιούχους Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών και Θετικών Επιστημών καθώς και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Τέλη Φοίτησης
Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 5500 ευρώ ανά φοιτητή/-τρια. Δίνονται υποτροφίες αριστείας σε κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Υποβολή Αιτήσεων: 
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως 25 Ιουνίου 2023.
Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ (en) και εδώ (gr).

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος 
Τηλ: 2310 991180 (Δευτέρα - Τετάρτη | 16:30 - 20:00)
email: strategic-marketing@econ.auth.gr
καθώς και στην ιστοσελίδα https://strategic-marketing.econ.auth.gr/

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο