Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Θεατρικός διαγωνισμός με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Harvard) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ένας μαθητικός και φοιτητικός διαγωνισμός με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ουάσιγκτον και στην Ελλάδα, και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών - Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η θεατρική ομάδα Out of Chaos, προσκαλεί νέες και νέους, μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και φοιτήτριες Θεατρικών Σπουδών ή θεατρικών σχολών στην Ελλάδα να πειραματιστούν με την αρχαία τραγωδία, να παίξουν (ή να απαγγείλουν) σκηνές από την τραγωδία Βάκχες του Ευριπίδη, να βιντεοσκοπήσουν την προσπάθειά τους και να την υποβάλουν στους διοργανωτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2023 (12:00 μ.μ.).

Ο θεατρικός διαγωνισμός διοργανώνεται επίσης στην Αμερική, στον Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, από τη θεατρική ομάδα Out of Chaos, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Αμερικής του Πανεπιστημίου Harvard, της Κοινότητας KOSMOS, και του Συλλόγου Κλασικών Σπουδών Αμερικής. Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από τη σειρά «Διαβάζοντας Αρχαία Τραγωδία διαδικτυακά» (Reading Greek Tragedy Online), την οποία διοργανώνει το Θέατρο Out of Chaos, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Αμερική: σκηνές από αρχαίες τραγωδίες απαγγέλλονται διαδικτυακά, ζωντανά, με ηθοποιούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε πως μπορείτε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό:

 • Δημιουργήστε την ομάδα σας
 • Επιλέξτε τη σκηνή που σας εμπνέει από την τραγωδία Βάκχες του Ευριπίδη από τις παρακάτω:
  • 1η επιλογή σκηνής: ΠΡΟΛΟΓΟΣ (Διόνυσος) 
   Στίχοι στο αρχαίο κείμενο: 1 – 63 (σελίδες βιβλίου: 13 – 16)
  • 2η επιλογή σκηνής: 2ο ΣΤΑΣΙΜΟ (Χορός) 
   Στίχοι στο αρχαίο κείμενο: 370-433 (σελίδες βιβλίου: 34 – 35)
  • 3η επιλογή σκηνής: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο (Πενθέας και Ξένος) 
   Στίχοι στο αρχαίο κείμενο: 434-518, (σελίδες βιβλίου: 36 – 42)
  • 4η επιλογή σκηνής: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο (Πενθέας και Ξένος) 
   Στίχοι στο αρχαίο κείμενο: 778-861, σελίδες βιβλίου: 55 μέση - 61.
  • 5η επιλογή σκηνής: 3ο ΣΤΑΣΙΜΟ (Χορός) 
   Στίχοι στο αρχαίο κείμενο: 862-911 (σελίδες βιβλίου 62 – 63) .
  • 6η επιλογή σκηνής: ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6ο (Κάδμος και Αγαύη) 
   Στίχοι στο αρχαίο κείμενο: 1216-1326 (σελίδες βιβλίου: 84 – 90).

Επιπλέον πληροφορίες: 

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά (10.00 – 17.00) στο τηλέφωνο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Harvard, 2752047030 (εσ. 1). Η Ματίνα Γκόγκα, Μάνατζερ Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, είναι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Ιστοσελίδα της θεατρική ομάδας: Out of Chaos

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο