Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

6ος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων για την εκπαίδευση, από το πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη 06/04, 18:00-20:30, ολοκληρώνονται οι διαδικτυακές διαλέξεις για την εκπαίδευση από το πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων, με τον 6ο κύκλο διαλέξεων με θέμα: Έτσι μαθαίνω παντού | Χώροι, δραστηριότητες και βαλιτσάκια που ταξιδεύουν τη γνώση.

Η μαθησιακή διαδικασία δεν περιορίζεται εντός του σχολείου, αλλά εντοπίζεται σε ποικίλους χώρους μέσα από διαφορετικά προγράμματα και δραστηριότητες. Τα μουσεία τα τελευταία χρόνια ενσωματώνουν ενεργές, εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ενίσχυση της σχέσης ανάμεσα στις τέχνες και την εκπαίδευση, αλλά και την ανάδειξη νέων αναγκών και καινοτόμων μέσων για τη διάχυση της γνώσης. Το θέατρο αλλά και άλλες τέχνες επικοινωνούν επίκαιρα και διαχρονικά θέματα και ανησυχίες μέσα από ένα διαφορετικό εκφραστικό πλαίσιο. Πολιτισμός, επιστήμες και τεχνολογία συμπράττουν δημιουργώντας νέα εργαλεία, βαλιτσάκια, μουσειοσκευές και εκπαιδευτικά kit γεμάτα γνώσεις, ιστορίες και μαθησιακές εμπειρίες.

Μέσα από τον έκτο και τελευταίο κύκλο διαλέξεων, στοχεύουν στην ανάδειξη καλών παιδαγωγικών πρακτικών εκτός σχολικού χώρου, παρουσιάζοντας μεθοδολογίες, και εφαρμοσμένα παραδείγματα από διαφορετικά πεδία επιστημών και πολιτισμού.

Οι ομιλίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τα όρια της βιωματικής μάθησης και των χώρων που την πλαισιώνουν.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα απόδοσης Βεβαίωσης Συμμετοχής. Για την εγγραφή σας συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο: εδώ.

ΚΥΚΛΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, το εργαστήριο TUC TIE Lab του Πολυτεχνείου Κρήτης και τη ΔΑΕΜ Α. Ε. στο πλαίσιο του Προγράμματος Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα και αποσκοπεί στην ενεργοποίηση μιας δημιουργικής και κριτικά σκεπτόμενης σχολικής κοινότητας. Μέσα από έξι συνολικά κύκλους διαλέξεων επιδιώκει να συνδυάσει και να αναδείξει πεδία που μπορούν να εμπλουτίσουν τη μάθηση προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης σεβασμού, κριτικής σκέψης και αυτενέργειας.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο