Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

To ΤΕΠΑΚ στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως των χωρών με αναδυόμενες οικονομίες σύμφωνα με νέα διεθνή κατάταξη

Ακόμα μία σημαντική αναγνώριση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποτελεί η νέα διεθνής λίστα κατάταξης των Times Higher Education Emerging Economies Rankings 2021 στην οποία κατατάσσεται ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως των χωρών με αναδυόμενες οικονομίες. Η εν λόγω λίστα αξιολογεί και κατατάσσει ιδρύματα από χώρες των οποίων οι οικονομίες ταξινομούνται ως αναδυόμενες από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 606 κορυφαία πανεπιστήμια (έναντι 533 σε σχέση με πέρσι) με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα από συνολικά 48 χώρες. 

Για τη λίστα Times Higher Education Emerging Economies University Rankings χρησιμοποιούνται οι ίδιοι απαιτητικοί 13 δείκτες απόδοσης με αυτούς της κύριας λίστας των THE World University Rankings (WUR), αξιολογώντας την απόδοση κάθε πανεπιστημίου στους ακόλουθους τομείς: Διδασκαλία (Teaching), Έρευνα (Research), Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (Citations), Έσοδα από Βιομηχανία/ Μεταφορά Τεχνογνωσίας (Industry Income) και Διεθνής Εικόνα και Προοπτική (International Outlook). Η μεθοδολογία ωστόσο αναπροσαρμόζεται ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης των Πανεπιστημίων στις αναδυόμενες οικονομίες.

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητής Παντελής Κελίρης, σε δήλωσή του σημείωσε τα εξής: «Το γεγονός ότι το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται στην τιμητική 50η θέση στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια που βρίσκονται στις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες αποτελεί σημαντικό επίτευγμα που πιστοποιεί την αφοσίωση του Ιδρύματος στην αριστεία και την ποιότητα σε διεθνές επίπεδο. Η επιτυχία αυτή καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις που έχουμε πετύχει επιβεβαιώνουν ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για υλοποίηση του στρατηγικού στόχου που έχουμε θέσει για διεθνή αναγνώριση και συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του Πανεπιστημίου σε επιλεγμένες διεθνείς λίστες κατάταξης. Παράλληλα, αναδεικνύουν ότι το ΤΕΠΑΚ είναι ένας δυναμικός, σύγχρονος και καινοτόμος οργανισμός με πολλές δυνατότητες και προοπτικές».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου που κατατάσσεται στην 64η θέση και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το οποίο, για πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Times Higher Education Emerging Economies University Rankings, στις θέσεις 201-250.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2021 μπορείτε να βρείτε εδώ

Δείτε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο