Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το ΤΕΠΑΚ μεταξύ των 301-400 πανεπιστημίων με σημαντική επιρροή σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατάταξης Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2021 το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται για 2η συνεχή χρονιά στις θέσεις 301-400 της γενικής κατάταξης (overall ranking).

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs). Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πρωτοπόρο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην ανάπτυξη δράσεων που προωθούν την επίτευξη των στόχων και πετυχαίνει τη διάκριση του ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Η κατάταξη του ΤΕΠΑΚ είναι σημαντική επιτυχία εάν λάβουμε υπόψη την αύξηση του αριθμού των πανεπιστημίων που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα (1154 έναντι 766 πέρσι) όπως επίσης και την βελτίωση στο overall score (68.8 έναντι 67 πέρσι). Σημαντική είναι και η αναγνώριση της δράσης του στους στόχους που αφορούν στην εξάλειψη της φτώχειας (SDG1), καλή υγεία και ευεξία (SDG3), οικονομικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (SDG7) και υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή (SDG12), για τους οποίους κατατάσσεται μεταξύ των 101-200 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Δείτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο