Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Tech Talent School για Εκπαιδευτικούς από τη Socialinnov

Το πρόγραμμα Tech Talent School για Εκπαιδευτικούς αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση της εξέλιξης των εκπαιδευτικών, όχι μόνο σε σχέση με τη δράση τους μέσα στη σχολική κοινότητα αλλά και ως επαγγελματίες.

Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα εστιάζει και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών, καθώς ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των ίδιων και των μαθητών τους.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τις εμπειρίες διδασκαλίας και μάθησης μέσω των εργαλείων που παρέχονται από τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και φοιτητές της παιδαγωγικής επιστήμης.

Θεματικοί Πυλώνες

Ενδυνάμωση σε Ψηφιακές Δεξιότητες
Η δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε καινοτόμες τεχνολογίες και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους είναι απαραίτητη, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στον ρόλο τους ως εκπαιδευτικοί και να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στην νέα γενιά πολιτών της χώρας.

Θεματικές Ενότητες:

 • Ψηφιακή Τάξη-Microsoft Teams –Microsoft reflect- MS Educator Programs 
 • Eκπαίδευση 4.0: Ψηφιακές τεχνολογίες στην εκπαίδευση- εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης 
 • Εισαγωγή στην Υπολογιστική Σκέψη μέσω δραστηριοτήτων STEM: Microbit 
 • Αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία σε ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες.

Επαγγελματική ενδυνάμωση
Το πρόγραμμα εστιάζει και στους εκπαιδευτικούς ως επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να εξελιχθούν και να αναζητήσουν εργασία αν δεν έχουν ήδη. Σε αυτό το πλαίσιο θα τους δοθούν συμβουλές για το ψηφιακό βιογραφικό τους και θα τους δοθούν συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη.

Θεματικές ενότητες:

 • Ψηφιακό βιογραφικό και LinkedIn για Εκπαιδευτικούς: Ευκαιρίες και προοπτικές για την εκπαιδευτική κοινότητα. 
 • Πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες/προετοιμασία για την Πράσινη Οικονομία: Παιδαγωγική αναπλαισίωση 

Ψυχική ενδυνάμωση
Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μία επαγγελματική ομάδα υψηλού κινδύνου σε σχέση με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης και ο τρίτος πυλώνας στοχεύει στην υποστήριξή τους μέσω σεμιναρίων από επαγγελματίες ψυχικής υγείας που θα τους δώσουν συμβουλές και εργαλεία, ώστε να αποφευχθεί το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσής τους. Επιπλέον, ζητήματα που αφορούν το πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο του εκφοβισμού και του κυβερνο-εκφοβισμού θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Θεματικές ενότητες:

 • Ψυχική ανθεκτικότητα του εκπαιδευτικού και ψυχοπαιδαγωγικό κλίμα της τάξης. 
 • Σχολικός εκφοβισμός / κυβερνοεκφοβισμός 

Ενδυνάμωση στη Σχολική Κοινότητα
Ενδυναμώνοντας τους εκπαιδευτικούς με στόχο την ανάπτυξη της κοινοτικής συνείδησης στο οικοσύστημα της εκπαίδευσης ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να ανταποκριθούν στα πολλαπλά ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη σχολική κοινότητα.

Θεματικές ενότητες:

 • Εισαγωγή στην προστασία του περιβάλλοντος, από τη θεωρία στην πράξη  
 • Δια ζώσης επισκέψεις σε 14 σχολεία της Ελλάδας. 
 • Do your :bit School – Προστατεύοντας τις θάλασσές μας

Δωρεάν Εκπαιδευτικοί κύκλοι και προγράμματα

Δείτε εδώ τους ενεργούς εκπαιδευτικούς κύκλους του προγράμματος Tech Talent School for Educators.

Περισσότερες πληροφορίες για τους νέους εκπαιδευτικούς κύκλους, αλλά και εκείνους που έχουν ολοκληρωθεί, θα βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο