Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το StartupNow Forum επιστρέφει με τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, 5-6 Οκτωβρίου

Νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, επενδυτές, οργανισμοί και η επιστημονική κοινότητα θα συναντηθούν, δια ζώσης ή διαδικτυακά, προκειμένου να κλείσουν στοχευμένες B2B και B2G επιχειρηματικές συμφωνίες.

Το επιτυχημένο συνέδριο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα StartupNow Forum επιστρέφει υβριδικά το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου 2021 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Διοργανώτρια η Mantis Business Innovation, με στρατηγικό συνεργάτη τον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Δήμου Ελευσίνας. Υποστηρίζεται από το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, ενώ το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) υποστηρίζει την εκδήλωση ως Community Partner.

Το StartupNow Forum δημιουργεί κάθε φορά ένα περιβάλλον που προσφέρεται για επιχειρηματικές συναντήσεις. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να δικτυώσει όλους τους σημαντικούς φορείς του ελληνικού οικοσυστήματος αλλά και να αναδείξει τις τελευταίες τάσεις της αγοράς καθώς και τις νέες τεχνολογίες. Νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, επενδυτές, οργανισμοί και η επιστημονική κοινότητα θα συναντηθούν, δια ζώσης ή διαδικτυακά, προκειμένου να κλείσουν στοχευμένες B2B και B2G επιχειρηματικές συμφωνίες μέσω της πλατφόρμας StartupNow Gate. Κατά τη διάρκεια του Forum οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες και panels πάνω σε καινοτόμες θεματικές ενότητες από διακεκριμένους φορείς καθώς και να συμμετάσχουν σε workshops.

Παράλληλες δράσεις όπως το GreenTech Symposium και το Elevate Greece θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το GreenTech Symposium αποτελεί ένα επιστημονικό συνέδριο που διασυνδέει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας νέα καινοτόμα προϊόντα Ελλήνων ερευνητών και ελληνικών startups στους τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Διαχείρισης Απορριμμάτων, των Έξυπνων Πόλεων, των Νέων Προηγμένων Υλικών, των Χημικών Προϊόντων και των Συστημάτων Ευφυούς Ελέγχου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης Elevate Greece που αφορά τη δημιουργία του μητρώου των νεοφυών επιχειρήσεων και στοχεύει στην καταγραφή, ενίσχυση και εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν τα οφέλη από την ένταξη των επιχειρήσεων στο εθνικό μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων, οι τρόποι μείωσης της φορολογίας κατά 50% για ιδιώτες επενδυτές που θα επενδύσουν σε startup επιχειρήσεις, καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τις startups.

Αγοράστε το εισιτήριό σας εδώ και γίνετε μέρος της StartupNow Forum κοινότητας!

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υποστηρίζει οργανισμούς και επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στη νέα οικονομία των δεδομένων. Είναι ο πρώτος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (DIH) στην Ελλάδα που καταχωρήθηκε στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με συνδυασμένες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, το ΕΚΤ υποστηρίζει την ελληνική ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα να διακριθεί και να αναπτυχθεί διεθνώς. Ως Eθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, για τις θεματικές ομάδες «Υγεία», «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα» και Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA), υποστηρίζει οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς από τον εντοπισμό ευκαιριών χρηματοδότησης μέχρι τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων, την υλοποίηση των έργων και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες συμπληρωματικές με αυτές των Εθνικών Σημείων Επαφής, για διεθνή δικτύωση και αναζήτηση επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών, μεταφορά τεχνολογίας και καινοτομίας, πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εξεύρεση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικές προτάσεις.

Πηγή: ΕΚΤ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο