Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην τεχνητή νοημοσύνη για 1.000 άτομα

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ! Η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1000 άτομα από όλη τη χώρα με στόχο την άμεση απασχόληση τουλάχιστον του 50%. Με ίση εκπροσώπηση γυναικών & ανδρών, το πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά και σε άτομα έως 55 ετών με ή χωρίς εκπαιδευτικό υπόβαθρο STEM ή/και επιστήμης υπολογιστών. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν τη δυνατοτητα να επιλέξουν την εκπαιδευτική ενότητα που ταιριάζει καλύτερα στις γνώσεις, στους στόχους και στα επαγγελματικά τους σχέδια.

Με στόχο την κάλυψη θέσεων εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης 1000 ατόμων από όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται η σύμπραξη της Microsoft με το ReGeneration. Μία συνεργασία που μετράει ήδη τέσσερα χρόνια, 1300 ωφελούμενους και 100% ποσοστό προσλήψεων σε Ακαδημίες όπως ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology και ReGeneration Academy 4Women in Tech, με την πλειοψηφία των ωφελουμένων να απορροφάται σε οργανικές θέσεις εργασίας από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η νέα πρωτοβουλία εκμάθησης δεξιοτήτων συνδυάζει την αξιοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration. Το «ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», όπως τιτλοφορείται το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει ως ένα «σχολείο», το οποίο θα παρέχει στους ωφελούμενους γνώση αιχμής και πρακτική εξοικείωση με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College,  για άτομα από διαφορετικά εκπαιδευτικά υπόβαθρα και περιλαμβάνει τρεις (3) κατευθύνσεις (Learning Paths):

  1. Νon-STEM, 
  2. STEM
  3. Computer Science

Καθώς κάθε άτομο από τους 1000 δικαιούχους μπορεί να είχε μια μοναδική σταδιοδρομία και εκπαιδευτική πορεία στη ζωή με αποτέλεσμα έναν μοναδικό συνδυασμό γνώσεων στο αντικείμενο, τα συγκεκριμένα paths αποτελούν ένδειξη για το κοινό, αλλά μπορούν να επιλέγονται από τους συμμετέχοντες σύμφωνα με την προτίμησή τους και όχι απαραίτητα ανάλογα με το μορφωτικό τους υπόβαθρο.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

  • Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο.
  • Άτομα ηλικίας έως και 55 ετών.

Η κάθε κατεύθυνση αποτελείται από 10 ώρες εκπαίδευσης και περιέχει 4 ενότητες: 1 κοινή μεταξύ όλων των κατευθύνσεων, 2 ειδικά διαμορφωμένες για την συγκεκριμένη κατεύθυνση, και 1 ελεύθερη επιλογή από τις ενότητες των άλλων κατευθύνσεων. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε 2-ωρες συνεδρίες, που θα κατανεμηθούν σε μια περίοδο 2-4 εβδομάδων, και πραγματοποιούνται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης με χρήση του Microsoft Teams. Κάθε ομάδα θα αποτελείται κατά μέσο όρο από 50 συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει, επίσης, να ολοκληρώσουν ένα μάθημα διαδικτυακής εκπαίδευσης (e-learning), μέσω του LinkedIn Learning, παράλληλα ή μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών, το οποίο είναι το «Career Essentials in Generative AI by Microsoft and LinkedIn».

Περίοδος αιτήσεων: Από τις 11/12/2023 έως τις 23/01/2024, στις 14:00

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, δείτε εδώ.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο