Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

QS Regional Rankings EECA 2021: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 55η θέση

Τα αποτελέσματα του “QS World University Rankings: EECA” για το 2021, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2020, κατατάσσουν και πάλι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα στην 55η θέση. Στην κατηγορία EECA περιλαμβάνονται πέραν των 1.800 πανεπιστημίων από 24 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Κροατία, και η Τουρκία.

Η κατάταξη EECA δημοσιεύεται από την QS από το 2014. Στη μεθοδολογία που ακολουθείται αξιολογούνται οι βασικοί δείκτες που τηρούνται και στην κατάταξη QS World University Rankings, όπως, ακαδημαϊκή φήμη (Academic Reputation), φήμη εργοδότη (Employer Reputation) και αναλογία διδακτικού προσωπικού: φοιτητών (Faculty to Student Ratio), ενώ αξιολογούνται και επιπρόσθετοι δείκτες προσαρμοσμένοι στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στα κορυφαία πανεπιστήμια στην περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA). Η εν λόγω κατάταξη φέτος δημοσιεύει τα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια και η 55η θέση τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου στα κορυφαία 15%, ενώ κατατάσσεται ως το κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας στην κατηγορία.

Στη συγκεκριμένη λίστα, επίσης, περιλαμβάνονται άλλα τρία κυπριακά πανεπιστήμια, στην 110η θέση το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 126η το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και 201η-210η το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Δείτε τη λίστα “QS World University Rankings: EECA” εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο