Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη νεοφυών Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων στη Θ.Ε.Α.

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Ε.Β.Ε.Α. και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους στη δομή της “Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α.” του “Κέντρου Επιχειρηματικότηταs – Κωνσταντίνος Μίχαλος” και να ενταχθούν στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Θερμοκοιτίδας του Ε.Β.Ε.Α.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) αποτελεί Θεσμικό Υποστηρικτή του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε), το οποίο με το καθημερινό του έργο και την μακροπρόθεσμη στρατηγική του επιδιώκει την ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, την προώθηση ίσων ευκαιριών, την άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων και την συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Όραμα του Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε. είναι η έμπνευση, η καθοδήγηση και η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γενικότερα, οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας δράσεις και πρωτοβουλίες σ’ όλη την Ελλάδα.

Το Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εκλεγμένες γυναίκες επιχειρηματίες των Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ: 

 • Νεοφυείς καινοτόμες επιχειρηματικές ομάδες στις οποίες τα μέλη τους αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.
 • Νεοφυείς καινοτόμες ΜμΕ με γυναίκες ιδρύτριες ή και συνιδρύτριες, καθώς και επιχειρήσεις στις οποίες οι γυναίκες κατέχουν την πλειοψηφία των μεριδίων/μετοχών της επιχείρησης και συμμετέχουν με ποσοστό πάνω από το 50% στην εκτελεστική διοίκηση/διαχείριση της επιχείρησης.

Ειδικότερα:

 • Κάθε νεοφυής γυναικεία επιχειρηματική ομάδα και νεοφυής καινοτόμος γυναικεία ΜμΕ αναλαμβάνει τη δέσμευση συμμετοχής στα προγράμματα και τις δράσεις της Θερμοκοιτίδας στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους συμβούλους και τους μέντορες αυτής, ώστε να παρακολουθείται η πρόοδός της, στην περίοδο της ανάπτυξης της επιχειρηματικής της ιδέας ή της ανάπτυξης της επιχείρησης της.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πρόγραμμα Υποστήριξης

Η Θ.Ε.Α. παρέχει στις νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και στις νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ, που θα ενταχθούν στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, τις παρακάτω υπηρεσίες: 

 1. Συμβουλευτικές υπηρεσίες (business planning, marketing planning, νομικά, λογιστικά θέματα κ.ά.).
 2. Εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης.
 3. Ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.
 4. Πρόσβαση σε χώρους συναντήσεων στο κτήριο της Θερμοκοιτίδας.

Πρόγραμμα Φιλοξενίας

Η Θ.Ε.Α. παρέχει στις νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και στις νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ, οι οποίες θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας της, τις παραπάνω υπηρεσίες, καθώς και:

 1. Φιλοξενία των ομάδων στους χώρους της Θερμοκοιτίδας.
 2. Σύγχρονο περιβάλλον λειτουργίας με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους γραφείων, χώρους συναντήσεων και κοινόχρηστους χώρους.
 3. Σύγχρονες υποδομές και παροχή εξοπλισμού.
 4. Υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και γραμματειακής υποστήριξης.
 5. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζεται η κάλυψη παγίων λειτουργικών δαπανών, αναλωσίμων και λοιπών εξόδων.

ΟΦΕΛΗ

Τα οφέλη που εξασφαλίζουν όλες οι νεοφυείς γυναικείες επιχειρηματικές ομάδες και οι νεοφυείς καινοτόμες γυναικείες ΜμΕ από τη συμμετοχή τους στη Θ.Ε.Α., περιλαμβάνουν:

 • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ - προώθησης πωλήσεων, νομικών και φοροτεχνικών θεμάτων κ.ά.
 • Προώθηση συνεργειών μεταξύ των επιχειρηματικών ομάδων.
 • Υποστήριξη για την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια που αφορούν στη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης.
 • Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια.
 • Δράσεις επιχειρηματικής δικτύωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Διαμόρφωση κοινών ενδιαφερόντων και στόχων σε επιχειρησιακό επίπεδο

Υποβολή Αιτήσεων

Οι αιτήσεις, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν έως και την 28η Απριλίου, 2023, θα αξιολογούνται άμεσα και με σειρά προτεραιότητας (first come, first served), από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης της Θ.Ε.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική Πρόσκληση.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο