Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρακτική Άσκηση στο Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής εργάζεται για την προαγωγή της χρηστής διοίκησης σε επίπεδο ΕΕ. Ο Διαμεσολαβητής διερευνά αναφορές κακοδιοίκησης στο πλαίσιο των θεσμικών και λοιπών οργάνων της ΕΕ, ενώ προβαίνει επίσης σε προληπτική εξέταση ευρύτερων συστημικών ζητημάτων.

Το γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή προσφέρει αμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης σε πτυχιούχους πανεπιστημίου ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για τη δημόσια διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, για το πώς η διοίκηση της ΕΕ σχετίζεται με τους πολίτες.

Σκοπός της πρακτικής άσκησης είναι να παράσχει στους πρόσφατους αποφοίτους πρακτική εμπειρία από το έργο του Διαμεσολαβητή και να τους δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι ασκούμενοι εργάζονται υπό την άμεση εποπτεία υπαλλήλου ή υπαλλήλου του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, συνήθως προϊσταμένου μονάδας ή ισοδύναμου υπαλλήλου.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ ή χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, οι οποίοι διαθέτουν πτυχίο σπουδών διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών σε έναν από τους κλάδους που προβλέπονται στην προκήρυξη της θέσης πρακτικής άσκησης.

Τόπος: Στρασβούργο ή Βρυξέλλες (ανάλογα με τις ανάγκες του Γραφείου)

Διάρκεια: έως 12 μήνες

Απόφαση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή σχετικά με την πρακτική άσκηση

Την τρέχουσα περίοδο το Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή δέχεται αιτήσεις για τις παρακάτω θέσεις:

Το Γραφείο προκηρύσσει ακόμα θέσεις πρακτικής άσκησης για άτομα με αναπηρία: 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θα βρείτε εδώ.

Δείτε, επίσης, εδώ όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο