Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΔΠΜΣ «Τεχνητή νοημοσύνη και βαθιά μάθηση» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οργανώνουν σε συνεργασία το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Βαθιά Μάθηση» (MSc in «Artificial Intelligence and Deep Learning»).

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ειδίκευση πάνω στο αντικείμενο των Αυτόνομων Συστημάτων (Autonomous Systems), ή των Γνωσιακών Συστημάτων (Cognitive Systems), επιλέγοντας την αντίστοιχη ομάδα μαθημάτων εξειδίκευσης ή να κάνουν ελεύθερη επιλογή μαθημάτων εξειδίκευσης, στο πλαίσιο απόκτησης του πτυχίου στο αντικείμενο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Βαθιάς Μάθησης.

Σε επιλεγμένα μαθήματα, το εκπαιδευτικό υλικό και οι εργασίες είναι βασισμένα σε υλικό από το Deep Learning Institute της “NVIDIA” ενώ όλα τα μαθήματα περιέχουν πρακτικό μέρος και αξιολόγηση μέσω Project, με χρήση εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης (Google AI, NVIDIA, FACEBOOK AI).

Σε ποιους απευθύνεται

Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου Α΄ κύκλου σπουδών Τμημάτων AEI (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ, ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Οι τίτλοι σπουδών που γίνονται δεκτοί κατά προτεραιότητα είναι των ειδικοτήτων Μηχανικού ή Θετικών Επιστημών. 

Χρονική διάρκεια

Οι σπουδές προσφέρονται μόνο σε καθεστώς πλήρους φοίτησης και διαρκούν τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν διδασκαλία μαθημάτων, ενώ το 3ο εξάμηνο αφιερώνεται στην εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. 

Διεξαγωγή μαθημάτων 

Τα μαθήματα διεξάγονται στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, ενώ οι σημειώσεις των μαθημάτων και το εκπαιδευτικό υλικό δίνονται στην αγγλική γλώσσα. Η γλώσσα συγγραφής της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας είναι η ελληνική ή αγγλική, με επιλογή του/της φοιτητή/ήτριας και σύμφωνη γνώμη του/της επιβλέποντος/ουσας.

Δίδακτρα

Τα τέλη φοίτησης είναι πολύ προσιτά ανέρχονται στα 3000 € ανά φοιτητή για όλο το πρόγραμμα, σε τρεις δόσεις.

Το ΔΠΜΣ δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024.
Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Έναρξη σπουδών το Εαρινό Εξάμηνο 2023-24 (Φεβρουάριος 2024).

Πληροφορίες

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.: https://aidl.uniwa.gr/ και στο email: aidl@uniwa.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο